Sözleşmeli sağlık personeline kadro müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki sözleşmelilerin kadroya alınacağının açıklanması ile birlikte, Sağlık Bakanlığı’nda çalışan yaklaşık 75 bin sözleşmeli personel de kadro müjdesi beklemeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2010 09:43 GÜNCELLEME 16.03.2010 09:43 EKONOMİ
Sözleşmeli sağlık personeline kadro müjdesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hafta sonu Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, bakanlık bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin haklarının, kamudaki diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı sözünü verdi.

AÇIKLAMALARI ÖNEMSİYORUZ

Sağlık çalışanları bu açıklamayı “Sözleşmeli öğretmene kadro verildiği takdirde sağlık çalışanlarına da verilecek” şeklinde yorumlandı.

Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Bakan Akdağ’ın açıklamalarını önemsediklerini belirterek, sözleşmeli personelin mağduriyetlerinin çözümünün yakın olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, sözleşmeli istihdamından performans sistemine, aile hekimliğinin sorunlarından çalışan güvenliği ve şiddete kadar sağlık çalışanlarının temel sorunları, bakanlık yetkilileri, bilim adamları ve sendika temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.

KAYNAK : Bugün