Bilderberg toplantısına katılan 5 Türk

Dünyayı yöneten, hükümetler üstü gizli örgüt olarak bilinen Bilderberg toplantılarına bu yıl İspanya ev sahipliği yapıyor. Türkiye'den toplantılara 5 önemli isim katılıyor. İşte o isimler:

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2010 12:20 GÜNCELLEME 06.06.2010 12:20 EKONOMİ
Bilderberg toplantısına katılan 5 Türk

Dünya hükümetlerini yöneten gizli örgüt" olarak adlandırılan Bilderberg toplantılarına Türkiye'den 5 isim katılacak.

Vatan'ın haberine göre komplo teorisyenleri tarafından “Dünyayı yöneten gizli örgüt” olarak nitelendirilen ve her yıl büyük gizlilik içinde toplanan Bilderberg Grubu, bu yıl İspanya’da bir araya geliyor. Ana gündem maddesi Euro, ancak kaynayan Ortadoğu’nun da zirvede tartışılması bekleniyor.

EN ETKİLİ İSİMLER

Lüks bir otelin toplantı salonunda bir avuç insan... Bir köşede Dünya Bankası Başkanı Dominique Strauss Kahn, diğer köşede Wall Street Journal, New York Times gibi gazetelerin patronları... Kraliçeler, başbakanlar, dünya ekonomisine yön verenler...

Ellerinde puro ve viskilerle söz alarak etkileyici konuşmalar yapan bu kişiler, Bilderberg toplantıları adı verilen 3 günlük organizasyonda bir sonraki yılın gündemini oluşturuyor. Tony Blair, Bill Clinton gibi isimlerin ülkelerinde lider olmadan hemen önce bu toplantıya katılmış olmaları, Bilderberg’de Irak savaşına karar verildiği iddiaları, yıllardan beri “Bilderberg dünyaya yön veriyor” tartışmasına yol açıyor.

2 YIL ÖNCE TÜRKİYE'DEYDİ

Bundan 2 yıl önce Türkiye’de gerçekleşen, geçtiğimiz yıl da Yunanistan’da yapılan Bilderberg toplantısının bu yılki ev sahibi İspanya. 56’ncı Bilderberg zirvesinin katılımcıları Barcelona yakınlarındaki Sitges bölgesinde yer alan Dolce Hotel’de dün bir araya geldiler.

İçeriden bilgi sızması yıllardan beri çok nadir rastlanan bir durum. Tutanak tutulmadığı, notlar toplantıdan sonra yakıldığı ve katılanlar gizlilik sözü verdiği için bu konu spekülasyonlardan ibaret. Ancak bu yılın konularını tahmin etmek de güç değil.

Times, Independent, The Guardian gibi zirveye temsilci de gönderen gazeteler Bilderberg’in bu yılki bir numaralı gündem maddesinin Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve euro’nun geleceği olacağı konusunda hemfikir. Ancak İsrail’in açık denizdeki kanlı operasyonu ile İran’ın nükleer programının da zirvede gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye’den katılımcılar

Haberin devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Cafesiyaset