Ekim sırasında gelen yağmur çiftçiyi sevindirdi

Konya Ovası'nda tarlalara ekim yapıldığı dönemde gelen yağış çiftçiyi umutlandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2012 15:16 GÜNCELLEME 08.11.2012 15:16 EKONOMİ
Ekim sırasında gelen yağmur çiftçiyi sevindirdi

Konya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçinin tam da ihtiyacının olduğu zamanda yağmurun geldiğini söyledi.

Uzun süredir bekledikleri yağışa kavuştuklarını ifade eden Çöklü, ''Atalarımız 'gökyüzü ağlamazsa yeryüzü gülmez' derlerdi. Bugün yeryüzü gülüyor. Çiftçimiz gülüyor. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre yağışlar devam edecek. Çiftçimizin birçoğu ekimini yapmış, yağış bekliyordu. Kış girmeden zamanında gelen yağış çiftçiyi sevindirdi'' dedi.

Çöklü, bugünlerde gelen yağışlarla birlikte Konya Ovası'nın yeşile bürünmeye başlayacağını belirterek, yağışların rekolteye önemli ölçüde olumlu katkı yapacağını aktardı.

Yağışla birlikte erken çimlenen tohumların, kışa güçlenerek gireceğini ve yaşanacak don olaylarından asgari düzeyde etkileneceğini vurgulayan Çöklü, şunları kaydetti:

''Sonbaharda yağan yağış ilkbahar dönemi için umuttur. Geçen yıl geciken yağış nedeniyle bitki gelişimini tamamlayamamış ve dondan etkilenerek rekoltede düşüşe neden olmuştu. Bizim korkumuz da yağışların geç kalmasıydı ama korkulan olmadı. Cenab-ı Allah yüzümüze güldü. Bahar aylarına daha güçlü bir bitki ile gireceğiz. Yağışların daha da artmasını bekliyoruz.''

Çöklü, yağışların devam etmesi durumunda 10 gün sonra Konya Ovası'nın yeşile bürüneceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA