KOSGEB desteğiyle "Ekmek Teknesi"ni kurdu

Elazığlı girişimci Aynur Erbiçer, 2 yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) hibe desteği alarak kurduğu "Ekmek Teknesi" isimli lokantasıyla ticarette başarıyı yakaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2016 12:19 GÜNCELLEME 08.03.2016 12:19 GÜNCEL
KOSGEB desteğiyle "Ekmek Teknesi"ni kurdu

Kız kardeşleri İlknur Erbiçer (44) ve Neslihan Kumaşoğlu (41) ile ev yemekleri yapan 43 yaşındaki 3 çocuk annesi Aynur Erbiçer, beğenilerin artması ve çevresinden gelen "Neden diğer insanlar da bu lezzeti tatmıyor" baskısı üzerine iş yeri açmaya karar verdi. Yaklaşık 2 yıl önce KOSGEB'e başvuran Erbiçer, aldığı 30 bin lira destekle "Ekmek Teknesi" ismini verdiği, yöresel ev yemekleri lokantası açtı. Burada iki kız kardeşinin yardımıyla özellikle Elazığ ve Gaziantep'in yöresel yemeklerini yapan Erbiçer, sosyal medya üzerinden gelen talepleri de karşılayarak, Türkiye'nin dört bir yanına kargoyla yemek gönderiyor.

- "Yemekleri kargoyla gönderiyoruz"

Erbiçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevresinden gelen yoğun istek ve baskı üzerine bu işe girdiğini anlattı. KOSGEB'den ev hanımlarına yönelik bir yardım olduğunu duyunca başvuruda bulunduğunu ifade eden Erbiçer, "15 günlük bir kursa gittim. Bu kurs sonucunda KOSGEB'in ve çevremin desteğiyle böyle bir işletmeyi açtık" dedi.

Eşinin, iş yükü nedeniyle kendisinin iş yeri açmasına pek sıcak bakmadığına değinen Erbiçer, şunları söyledi:

"Kesinlikle ben bu işi yapabilirim, başarırım dedim. 'Üç çocuğumuz var, ilgilenemezsin' demesine rağmen, 'Hayır ben üç çocuğumla da ilgileneceğim, aynı zamanda hem ev hanımlığımı, hem iş kadınlığımı çok güzel sürdüreceğim ve bunu da en başta sana olmak üzere, herkese, bütün bayanlara ispatlayacağım' dedim.

Ev hanımı olarak eşlerimizden para isterken bile bazen içimizin sızladığı oluyor. 'Bizim yeteneklerimiz var neden bunları uygulamaya geçirmiyoruz' diye. Sonuçta eşimin de onay vermesiyle bu işe başladık. İki çocuğum üniversitede biri de ilkokul 4. sınıfta okuyor. Eşimden hiçbir destek almadan hem çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum hem de evime büyük bir destekte bulunduğuma inanıyorum."

İşletmede mantı, içli köfte, sarma, dolma, Harput köfte, şavurma, sırın ve su böreğinin de aralarında bulunduğu çeşitli yemekler ve tatlılar yaptıklarını anlatan Erbiçer, "Şu anda ciddi anlamda beğeni alıyoruz. Hem yemekleri kargoyla diğer şehirlere de gönderiyoruz hem de burada yoğun talep alıyoruz ve çalışmamıza büyük bir zevkle devam ediyoruz" diye konuştu.

- "Elinizin hamuruyla erkek işine karışın, ticarete atılın"

Aynur Erbiçer'in kardeşi, 2 çocuk annesi İlknur Erbiçer ise kadınların istemesi halinde erkeklerden daha başarılı olabileceğinin altını çizerek, bunu ticarette ispatlamak istediklerini kaydetti.

Genelde lokantalarda erkeklerin hizmet verdiğini ve bu konuda bir farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden İlknur Erbiçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu lezzeti, üç kız kardeş olarak lokantaya dökmüş olmamız, bu lezzeti vermiş olmamız çok güzel oldu. Hakikaten de ortaya çok güzel lezzetler çıktı. Hani derler ya 'elinin hamuruyla erkek işine karışma' diye. Biz elimizin hamuruyla erkek işine de karıştık, ticarete de atıldık, başarılı da olduk, şükürler olsun. Çok memnunuz. Bu yöndeki tebrikler, takdirler bizi çok memnun ediyor. Hanımlara da 'elinizin hamuruyla erkek işine karışın, ticarete atılın' diyorum. Başarılı olacağınıza eminim. Cesaretli olmanız her şeyden önemlidir. Küçücük bir cesaretle başarılı olursunuz."

İki çocuk annesi Neslihan Kumaşoğlu da ilk başlarda yapacakları yemekler beğenilmezse diye, tedirginlik yaşadıklarını fakat gelen beğeniyle birlikte bu tedirginliğinin geçtiğini söyledi. İşlerini severek yaptıkları için başarılı olduklarına dikkati çeken Kumaşoğlu, bütün kadınlara örnek olacak güzel bir işe imza attıklarını belirtti.

KAYNAK : AA