Elazığ'da tespih dükkanında bulunan 200 yıllık gerdanlık fiyatıyla dudak uçuklattı!

Elazığ'da tespih dükkanı sahibi Mehmet Özen'in tezgahında yer alan ve oldukça kıymetli olan damla kehribardan yapılan 200 yıllık at gerdanlığı 50 bin liralık fiyatıyla dudak uçuklattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2023 17:17 GÜNCELLEME 04.02.2023 17:17 ÜLKE'DE BUGÜN
Elazığ'da tespih dükkanında bulunan 200 yıllık gerdanlık fiyatıyla dudak uçuklattı!

Elazığ'da tespih dükkanı işleten Mehmet Özen 200 yıl önce damla kehribarından yapılan at gerdanlığını dükkanında sergiliyor.

50 BİN LİRADAN SATIŞA ÇIKARTTI

Bir süre işletmesinde sergileyen tespih ustası Özen, taleplerin çoğalması üzerine ustalıkla işlenen at gerdanlığını 50 bin liradan satışa çıkardı. Birinci kalite işçilikle yapılan at gerdanlığının fiyatını duyan vatandaşlar ise kulaklarına inanmakta zorluk çekti.

200 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

Kehribardan yapılmış at gerdanlığının 200 yıllık olduğunu ve değerli atların boynuna takıldığını ifade eden tespih ustası Mehmet Özen, "Bu gerdanlık özellikle değerli atların boynuna takılırmış. O dönemde atları pire ve hastalığa karşı koruduğu ifade ediliyor. Gerdanlığın fiyatı 50 bin lira. Damla kehribardan yapıldığı için çok kıymetli. Koleksiyon için soran müşteriler de oluyor. Vatandaşların dikkatini çekiyor. At gerdanlığını tespihe benzeten vatandaşlarda oluyor” dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR