Kaderin böylesi! 4 yaşındayken söyledikleri 14 yıl sonra gerçek oldu

Elazığ'da 14 yıl önce çekilen bir videoda doktor olmak istediğini dile getiren ve o zamanlar 4 yaşında olan Yağmur ırmak, hayalini gerçekleştirerek tıp fakültesini kazandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2025 16:24 GÜNCELLEME 27.10.2025 16:25 ÜLKE'DE BUGÜN
Kaderin böylesi! 4 yaşındayken söyledikleri 14 yıl sonra gerçek oldu

Alınan bilgiye göre, 14 yıl önce gazeteci Şah İsmail Gezici'nin yaptığı bir haber çalışmasında Yağmur Irmak, mikrofona doktor olmak istediğini söylemiş ve babası Ahmet Irmak'ta o anları kayda almıştı.

Mardin'de korkunç hadise: 11 yaşındaki çocuk evde asılı halde bulundu

Mardin'de tarlada bulunan yanmış cesedin sırrı çözüldü: 14 gözaltı!

4 YAŞINDAN BERİ İSTEDİĞİ TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI

  • Henüz 4 yaşındayken hayalinin doktorluk olduğunu dile getiren Irmak, lise bittikten sonra üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı.

  • Yoğun bir tempoyla çalışan Irmak, hayalini gerçekleştirerek İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

  • Küçüklük hayalinin ilk adımlarını atmanın gururunu yaşayan tıp öğrencisi, okulu tamamladıktan sonra doktor olarak hayalini resmiyete kavuşturmak için çalışmaya devam ediyor.

 

"ÇOK HAVALI GELİYORDU"

Tıp Fakültesinde okuyan Yağmur Irmak, "Küçük Yağmur'un hayallerini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Her ne kadar eskiden bir dönem benim hayalim olmasa da şu an olduğum yerden mutluyum ve hayallerimi gerçekleştirmek benim için büyük bir onur. O görüntülerde ki Yağmur çok küçük ama o yaşına rağmen her şeyi bildiğine inanan birisi. İnsanlarla konuşmayı seven, okumayı seven ve yazı yazmayı yeni öğrendiğim bir dönemdi. O zamanlarda doktorluk bana çok havalı geliyordu çünkü, bir insan hayatını kurtarıyorsun. Diğer mesleklerde gerçekten çok değerli fakat dediğim gibi, benim ilgimi o yaşlarda en çok o meslek çekmişti. Lise döneminde baba mesleği olmasından kaynaklı mühendisliğe yöneldim çünkü o dönemde o tarz işler yapıyordum. Şu an ise bulunduğum alandan mutluyum. Malatya İnönü Üniversitesini kazandım. Birinci sınıf öğrencisiyim. Hayallerimizi gerçekleştirmek için çabalamak zorundayız. Burs için birkaç yere başvurdum fakat bir sonuç alamadım. Şehrimizin ileri gelenlerinden bana burs konusunda yardımcı olmalarını bekliyorum." şeklinde konuştu. 

"ÇOK MUTLUYUZ"

Aile olarak mutlu olduklarını dile getiren baba Ahmet Irmak, "Kızımız geçmişe dönük hayallerini gerçekleştirdiği için bizde gururlandık. Sosyal medyada yeni bir akım var. Eskiye dönük ve şimdiki fotoğraflarını göstererek tanıtım yapıyorlar. Bende o dönemlerde çektiğim bir görüntüyü hatırladım ve biz neden böyle bir şey yapmıyoruz dedim. O dönem kızım, doktor olacağını söylemişti ve şimdi o hayalini gerçekleştirdiği için böyle bir şey aklımıza geldi. Biz, ailemiz ve sevenlerimiz çok mutluyuz. Kızım bizleri gururlandırdığı için de ona ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR