İstanbul'un yeni göç hedefi

İstanbul'da E-5 karayolu ile Marmara Denizi arasına sıkışan nüfusun kuzeye kaydırılmasının amaçlandığı belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2016 13:24 GÜNCELLEME 29.07.2016 14:44 Emlak Gündemi
İstanbul'un yeni göç hedefi

İstanbul'da yaşam artık şehrin kuzey bölümüne taşınmaya başladı. Uzmanlar, şehir merkezindeki yetersizliklere karşı son yıllarda başlayan kentsel dönüşüm hamlesinin hem depreme hem de konutların şehrin belirli bir bölümde sıkışıp kalmasının doğurduğu sonuçlara çare olabileceğini ifade ediyor. Merkezin yenilenirken fiyatların da yükseleceği tahmininde bulunan uzmanlar, nüfusun büyük bölümünün İstanbul'un kuzeyinde yerleşime başlayabileceğini söylüyor.

NEDEN KUZEY?

Habertük'te yer alan habere göre, yapımı devam eden yeni havalimanı ve üçüncü köprü ile Kanal İstanbul projelerinin kuzeyde başlayan yerleşim hareketini tetiklemesi bekleniyor. 

İhlas Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli de İstanbul'un kuzeye doğru genişlediğini belirterek, devletin 10 yıllık master planında İstanbul'da E-5'in güneyinde yaşayan 2 milyon insanın, E-6'nın kuzeyine taşındırılmasmın planlandığını kaydetti.

Değerli, 10 yıllık master planda E-6'nın kuzeyine doğru taşınılmasının en büyük nedeninin deprem gibi olası tehlikelerden halkı korumak olduğunu ifade ederek, "Bu planda 2 milyon kişinin genel olarak daha oturulabilir, yaşanabilir alanlara taşınmasının amaçlanıyor" dedi.

'YATIRIMLARA DEVAM'

Değerli, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınayarak, "İhlas Yapı olarak yatırımlarımıza 2016 ve sonrasında büyük ve nitelikli projelerle devam edeceğiz. Biz ülkemize ve dinamiklerine güveniyoruz.'' şeklinde konuştu.