56 bin nüfuslu beldede 750 bin TL'ye daire!

Belde olduğuna bakmayın! Buradaki daire fiyatları büyükşehirdeki daire fiyatlarını çoktan geride bırakmış. Şanlıurfa'nın 56 bin nüfuslu beldesi Karaköprü'den ev alacaksanız cebinizin bayağı bir şişik olması gerekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2012 15:14 GÜNCELLEME 03.12.2012 11:28 Emlak Gündemi
56 bin nüfuslu beldede 750 bin TL'ye daire!

Ömer Süt'ün haberi

Daha çok memur, öğretmen, polis ve akademisyenlerin oturduğu Karaköprü'nün son zamanlarda çevre ilçelerden göç alması, ilçedeki konutlara rağbeti arttırdı. Hal böye olunca konut ihtiyacının karşılanmamasından dolayı daire fiyatları uçuşa geçti.

120 bin TL'den başlayan daire fiyatları, 750 bin TL'ye kadar çıkabiliyor! Metrekare fiyatı 1000 TL'nin üzerinde olan dairelere sahip olmak isteyenler yüksek fiyatlardan oldukça şikayetçi. Bu uçuk rakamlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Antalya gibi büyükşehirlerdeki daire fiyatlarını geride bırakan Karaköprü, buna rağmen bölgenin en önemli cazibe ve yatırım merkezlerinden biri…

Ocak 2011 TÜİK verilerine göre 56 bin kişinin yaşadığı Karaköprü'nün modern kentleşmenin iyi örneklerinden olması fiyatların çok yüksek olmasının sebeplerinden biri… Bu beldenin Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun üzerinde yer alması, şehir merkezine, kamu ve eğitim kurumlarına yakın olması ise Karaköprü'nün değerini artırıyor. Karaköprü'de kiralık daire fiyatları ise 400 TL'den başlayıp 1500-2000 TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Satılık daire fiyatlarını oldukça yüksek bulan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Büyükşehir Yasası'nın onaylanmasından sonra ilçe olacak Karaköprü'nün sınırları genişleyecek, böylece elimizde çok sayıda arsa olacak. Buralar imara açıldıktan sonra yeni konut projeleri ortaya çıkacaktır. Şanlıurfa'nın yeni konut ihtiyacının çoğunu Karaköprü olarak biz karşılıyoruz, keşke şehrimizde Karaköprü gibi birkaç bölge daha olsa.”

Emlakofis.com