Erzurum'da belgeselleri aratmayan olay! Dişi ayı ile yavrusunu böyle öldürdü

Erzurum'da Murat Atuğ, sürüyü izlemek için havalandırdığı dronla, ayıların kavgasını görüntüledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2023 12:55 GÜNCELLEME 20.05.2023 13:02 ÜLKE'DE BUGÜN
Erzurum'da belgeselleri aratmayan olay! Dişi ayı ile yavrusunu böyle öldürdü


Oltu ilçesinde, koyun besiciliği yapan Murat Atuğ, baharla birlikte yaylaya çıkardığı sürüsünü kontrol etmek için dronunu havalandırdı. Atuğ, Oltu ilçesi Duralar yol ayrımındaki Aksu mevkisinde iki ayının kavga ettiğini tespit etti, o anları dronla anbean kaydetti. Sarp arazideki kavgada erkek bozayı, önce dişi ayıyı, sonra da yavrusunu öldürdü.

'HİÇ GÖRMEMİŞTİM'

Sürüsünü kontrol etmek isterken ayıların kavgasını görüntüleyen Murat Atuğ, "Sabah saatlerinde sürüyü izlemek için dronu havalandırdım. Araziyi kontrol ederken ayıların kavgasını gördüm. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Erkek ayının dişi ayı ve yavrusunu öldürdüğünü görüntüledim. Belgesel gibi bir şey oldu. Dağlarda bu mevsimde ayı sayısı oldukça fazla. Çalışmak için araziye çıkanlar çok dikkatli olmalı" dedi.



 

KAYNAK : DHA, İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR