Arda Güler’in gol attığı top yok satıyor

Türkiye’nin EURO 2024'te oynadığı ilk maç olan Gürcistan karşılaşmasına Arda Güler'in attığı gol damga vurmuştu. Milli yıldızımızın enfes golü dünyada konuşulmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 10:40 GÜNCELLEME 22.06.2024 11:08 EURO 2024
Arda Güler’in gol attığı top yok satıyor

Türkiye’nin EURO 2024'te oynadığı ilk maç olan Gürcistan karşılaşmasında Arda Güler'in attığı enfes gol dünyada konuşulmaya devam ediyor.

Uluslararası haber ajansı AP, bu gollerde yüksek teknolojiyle üretilen ve şampiyonada kullanılan 170 dolarlık (5.600 TL) topların payı olup olmadığını gündeme taşıdı.

ABD online mağazasında fiyatı 85 dolara (2.792 TL) indirilen ve kısa sürede tükenen Adidas Fussballliebe adlı topla ilgili haberde şu yorumlar yapıldı:



‘TOP KALECİLERE GÖRE GOLCÜLER İÇİN DAHA İYİ’

“Geri dönüştürülmüş polyesterden ve sürdürülebilir biyo bazlı malzemelerden yapılan akıllı teknolojiye sahip topun, Arda Güler’in harika golüne nasıl katkıda bulunduğu belli değil. Türkiye’nin Gürcistan’ı 3-1 yendiği maçta Arda Güler’in 20 metreden üst köşeye yaptığı curling hareketi vardı. Aynı maçta takım arkadaşı Mert Müldür’ün ceza sahası dışından attığı vole buna rakip oldu.

İngiltere kaptanı Harry Kane de çok hızlı olduğunu söylediği top için ‘Vurduğunuzda vurulmaya devam ediyor. Top kalecilere göre golcüler için çok daha iyi’ dedi.

Öte yandan Rumen Nicolae Stanciu, Ukrayna’ya uzaktan yaptığı üst direğe çarpan köşe vuruşunda neredeyse gol atacaktı.

Xherdan Shaqiri, İskoçya’ya karşı İsviçre adına harika bir gol attı, İtalyan Nicolo Barella ve Çek Cumhuriyeti’nden Lukas Provod’dan roketler geldi.

Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel, ‘Bu turnuvalarda kullanılan futbol topları tam olarak kaleciler düşünülerek üretilmiyor, kesinlikle kaleciler için yapılmıyor’ dedi.”

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR