İngilizlerden dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu - Arda Güler analizi!

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen Türkiye'nin bu başarısı konuşulmaya devam ediyor. Son olarak İngilizler, Milli Takımımızın Avusturya maçında bulduğu iki duran top golünde Arda Güler'in varlığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 13:51 GÜNCELLEME 04.07.2024 14:29 EURO 2024
İngilizlerden dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu - Arda Güler analizi!

EURO 2024 son 16 Turu maçında Avusturya'yı 2-1'lik skorla kupanın dışına iten A Milli Takım'ın bu başarısı gündemden düşmüyor.

Milli Takım ile ilgili son olarak İngiliz basınından The Guardian, Avusturya maçında bulduğumuz iki duran top golünü değerlendirdi. 



ARDA GÜLER'İN SOĞUKKANLILĞINA HAYRAN KALDILAR


Kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun sarı kart cezası nedeniyle forma giyemediği maçta Arda Güler'in büyük sorumluluk aldığına dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin duran toptan bulduğu iki gol de derinlemesine incelendi.

Özellikle Milli Takımın ikinci golünde korneri kullanan Arda Güler'in soğukkanlılığına vurgu yapan İngilizler, pozisyonla ilgili şu yorumu yaptı:

"Maçın 59. dakikası. Bir korner kullanılacak, Arda Güler de kullanmak üzere ilerliyor. Stadyumun Avusturya’nın en gürültülü taraftarlarının toplandığı ana tribününe yaklaştığında, konfetiler serbest bırakılıyor, bira bardaklarından oluşan bir dolu fırtınası ona, yanına, üzerine doğru uçuyor. Bütün gece yağan yağmur, destansı bir zirveye ulaşıyor. Türkiye 1-0 önde. Güler tek başına, tufana karşı kolunu kaldırıyor; boğulmuyor ama selam veriyor. Aslında Güler’in sembol olduğu gecenin anı birkaç dakika önce gerçekleşti. Merih Demiral’ın, Türkiye’nin ikinci golünü atacağı mükemmel kavisli kornerden önce; Güler’in dönüp Avusturyalı taraftarlara görkemli bir şekilde kulak vermesinden önce, maçın sonundaki eziyet ve zaferden önce..."

İngilizler ayrıca Türk Milli Takımı'nın normalde ilk duran top atıcısının Hakan Çalhanoğlu olduğunu belirtirken Avusturya maçında Hakan'ın oynamış olması durumunda senaryonun farklı sonuçlanabileceğini de okurlarına aktardı.

The Guardian, bu öngörüsünü ise son 16 maçında bulduğumuz iki golün Arda Güler'in kullandığı kornerlerden gelmesine dayandırdı.

KAYNAK : Haber7
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR