CAS'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a müjde

F.Bahçe Avrupa'ya gidiyor! Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe yarın Şampiyonlar Ligi'nden kuraya katılacak, açıklamasında bulundu. Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların ardından siyah beyazlı ekibe de CAS'tan müjdeli haber geldi.Bu iki karar da ara karardır, nihai karar önümüzdeki aylarda verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2013 14:21 GÜNCELLEME 18.07.2013 16:34 Fenerbahçe
CAS'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a müjde

İŞTE CAS'TAN GELEN AÇIKLAMA

CAS, iki kulübe de bir yazı göndererek "Eğer acil yargılamayı kabul ederseniz sizi kura çekimine ve ön eleme turuna kabul ederim" dedi. Fenerbahçe de bu yazıyı dikkate aldı ve acil yargılamayı kabul etti. Bu nedenle de sarı-lacivertli takımı yarın yapılacak şampiyonlar ligi ön eleme turu kura çekimine dahil olacak...

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş Spor Kulübü yöneticisi Melih Sami Esen ise yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine katılacağız, dedi.

BORSAYA DA BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe Futbol AŞ'den borsaya gönderilen açıklamada "UEFA Tahkim Kurulu'nun, kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" denildi.

UEFA Tahkim Kurulu, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu'nun sarı-lacivertli kulübe şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıllık men cezasını 2 yıl olarak onamıştı.

İşte Aziz Yıldırım'ın FBTV'deki açıklamaları:

"Sevgili Fenerbahçeliler iyi günler diliyorum. Bugün önemli gelişmeler oluyor. Şike ve teşvik sürecinde çok üzüldük. Hak etmediğimiz şeyler yaşıyoruz. Futbolcuların açıklamaları ve kongre üyelerine teşekkür ediyorum. İçeride hainler de vardır. Ama temizlenecektir. Ama şu bilinsin. Fenerbahçe yarınki kura çekiminden itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılacaktır. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Hepinize hayırlı olsun diyorum."

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski yöneticisi avukat Yunus Egemenoğlu, yaşananlar hakkındaki detayları NTV Spor'daki canlı yayında şu sözlerle açıkladı:

"Fenerbahçe CAS'a başvurdu ve tedbir istedi. UEFA bu sabah CAS'a bir yazı gönderdi. CAS'ta iki dava şekli var. Olağan ve olağanüstü dava olmak üzere. İlki 8 ay sürebiliyor. Diğeri ise çok kısa sürede sonuçlandırılıyor. UEFA sarı lacivertli kulübe bunu sordu ve Fenerbahçe bu olağanüstü yargılama kararını kabul etti. Böylece 21 ve 23 Ağustos arası duruşma yapılacak, 28 Ağustos'ta da karar açıklanacak. Zaten 29 Ağustos Şampiyonlar Ligi grup kuralarının da belli olacağı tarih. Eğer Fenerbahçe ön elemelerde elenirse zaten bir önem arz etmeyecek çıkacak karar."