Şike davasında Fenerbahçe'ye müjde!

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şike Davası’nda yeniden yargılama kararı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2014 17:10 GÜNCELLEME 23.06.2014 17:19 Fenerbahçe
Şike davasında Fenerbahçe'ye müjde!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul etti. Mahkeme yeniden yargılama kararını ise oybirliği ile kabul etti.

Aziz Yıldırım'ın infazının durdurulması 3'te 2 oyla kabul edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında sanıkların "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

Buna göre, Aziz Yıldırım ile beraber Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kıbıl yeniden yargılanacak.

Yeniden yargılama oy birliğiyle, infazın geri bırakılması (tutuklanmama) da oy çokluğuyla kabul edildi. Yeniden yargılamaya gerekçe olarak ise yasa değişikliği gösterildi.

FENERBAHÇE RESMİ SİTESİNDEN DUYURDU

Fenerbahçe resmi siteden bir açıklama yayınladı:

Fenerbahçe Kulübü, “futbolda şike” davasında başkan Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" taleplerinin kabul edildiğini duyurdu.

Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" talebini kabul etti."

KAYNAK : DHA