Muriqi Lazio yolcusu! 18 milyon avro...

Fenerbahçe'de yeni transferler için kaynak yaratmak amacıyla gönderilmesi beklenen Vedat Muriqi için Lazio ile yapılan görüşmelerde büyük ölçüde anlaşma sağlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2020 17:25 GÜNCELLEME 13.08.2020 17:25 Fenerbahçe
Muriqi Lazio yolcusu! 18 milyon avro...

Vedat Muriqi için sportif direktör Igli Tare'nin sarı-lacivertlilerle yaptığı görüşmeler sonucunda 16 milyon eurosu peşin, 2 milyon eurosu da bonuslar olmak üzere 18 milyon euro üzerinden anlaşma sağlandı. İtalyan kulübü, transfere son noktayı koymak için tek bir hamleyi bekliyor.

 

MURIQI NE KADAR KAZANACAK?

Fenerbahçe'den senelik 1.5 milyon euro alan golcü oyuncunun, Lazio'dan yıllık 2 milyon euro garanti ücret alacağı ve bonuslarla birlikte bu bedelin de yükselebileceği ifade edildi.

LAZIO CAICEDO'YU BEKLİYOR

 

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Lazio, Vedat Muriqi ile birlikte bonservisi Real Madrid'de olan Borja Mayoral'i de kadrosuna katacak. Lazio, iki transferi açıklamadan önce bir diğer forveti Caicedo'yu 8 milyon euro bonserivis bedeliyle Katar'a göndermek istiyor. Caicedo için menajerinden "Tamam" mesajını bekleyen Lazio'nun, sonrasında transferi açıklaması bekleniyor.

RİZESPOR PAY ALACAK

Vedat Muriqi'nin transferinin tamamlanması durumunda, 3 milyon euroya transfer edilen Kosovalı oyuncudan elde edilecek karın yüzde 15'ini de (2.25 milyon euro) Rizespor alacak.

ALTERNATİF ARAYIŞI SÜRÜYOR

Fenerbahçe de Vedat Muriqi'yi göndermeden alternatifini belirlemek istiyor. Sarı-lacivertliler Mario Mandzukic başta olmak üzere birçok forvetle görüştü ancak henüz herhangi bir isimle anlaşma sağlanamadı.

VEDAT MURIQI'NİN PERFORMANSI

Bu sezon Fenerbahçe'de 36 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu 17 gol atıp 7 asist yaptı. Süper Lig'de ise 32 maçta 15 gol ve 6 asistle oynadı.