2022'deki AEK Larnaca maçı gündem oldu! Ali Koç o zaman sessiz kalmıştı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının iptal edilmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçen seneki AEK Larnaca maçında Türk bayraklı atkıların stada alınmamasına sessiz kalması yeninden gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2023 23:54 GÜNCELLEME 30.12.2023 23:54 Fenerbahçe
2022'deki AEK Larnaca maçı gündem oldu! Ali Koç o zaman sessiz kalmıştı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün oynanması planlanan Süper Kupa müsabakası öncesi, Suudi yönetiminin aldığı kararla 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği öne sürülmüştü.

İki kulüp yetkilileri, milli hassasiyetlerden ödün vermeyeceklerini söyleyerek, Suudilerin kararından dönmemesi halinde maça çıkmama kararı alacaklarını bildirmişti.

Süper Kupa maçı iptal oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının, organizasyondaki 'bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu ve takımlar gece saatlerinde Türkiye'ye döndü.

Ali Koç: Cumhuriyetin ilkeleri sorgulanıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finalinden saatler önce yaptığı açıklamada, Suudi yetkililerin Atatürk konusundaki taleplerini reddettiğini ve bu nedenle maça çıkmayacaklarını ilan etmişti.

Başkan Koç konuya ilişkin, "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum." dedi.

Fenerbahçe'nin geçen seneki AEK Larnaca maçı gündem oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bir yıl önce, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekibi AEK Larnaca deplasmanında Türk bayraklı atkıların stada alınmamasına ve pankarttaki Türk bayrağının kapatılmasına sessiz kalması yeniden gündem oldu. 

13 Ekim 2022'de oynanan ve Fenerbahçe'nin AEK Larnaka'yı 2-1 mağlup ettiği maç öncesi stada girişte Rum güvenlik görevlileri Türk bayraklarını toplamıştı.

Benzer bir olay da 2012'de yaşanmıştı

Öte yandan 2012 yılında da Rum ekibi AEL Limassol ile oynanacak maç öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Fenerbahçe Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz, stada Türk bayrağı alınmaması için belge imzalamıştı.

Öte yandan Skorer'den Sefa Karahasan'ın haberinde yaşananlara ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

"Karşılaşmaya 'Türkiye ve KKTC bayrağının' götürülmemesine yönelik isteğin Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ile Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz'dan geldiği ortaya çıktı.

Acar ile Boyraz'ın KKTC'li Fenerbahçeliler Derneklerine imzalattığı, "Kıbrıs Derneklerinin yapacakları uygulamalar" başlıklı 13 maddelik istekte, 5'inci maddede, "Türkiye ve KKTC bayrağı götürülmeyecektir, sadece Fenerbahçe bayrakları götürülecektir" ifadelerine yer veriliyor."

KAYNAK : Yeni Şafak
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR