Fenerbahçe'nin vedası Avrupa basınında!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, çeyrek final rövanş maçında Olympiakos'a penaltılarda mağlup olarak turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın ardından Avrupa basını mücadeleyi değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2024 12:25 GÜNCELLEME 19.04.2024 12:25 Fenerbahçe
Fenerbahçe'nin vedası Avrupa basınında!

Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, 3-2 biten ilk maçın ardından Olympiakos'u İstanbul'da ağırladı.İrfan Can Kahveci'nin 11. dakikadaki golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi bu skorla üstün tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısında gol sesi çıkmazken toplam skor 3-3 olduğu için uzatma bölümüne geçildi. İki uzatma sonunda skor değişmezken Olympiakos, penaltı atışlarında tur atlayan taraf oldu.

Karşılaşmanın ardından Avrupa basını maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İspanyol Marca gazetesi maça ilişkin haberinde, "Penaltılar Mendilibar ve Emery'yi yarı finalde yeniden buluşturdu. Geçtiğimiz yıl Sevilla ile Avrupa Ligi şampiyonu olan Mendilibar'ın ekibi, Unai Emery'nin Aston Villa'sıyla karşılaşacak." ifadelerine yer verdi.



Mücadeleye ilişkin Yunan basınından FOS gazetesi, "Tzolakis, 3 penaltı kurtararak Olympiakos'u  Konferans Ligi yarı finaline taşıdı." ifadelerini kullandı.



Bir diğer İspanyol gazetesi Sport ise maç haberinde şu ifadelere yer verdi, "Tzolakis Olympiakos'a penaltılarda maçı kazandırdı. Mendilibar, bir sonraki turda vatandaşı Unai Emery ile karşılaşacak."



İtalyan basınından Tuttosport, "Leonardo Bonucci için kabus gecesi. Fenerbahçe'de Tadic ve Cengiz Ünder penaltı kaçırdı. Olympiakos'ta El Arabi ve Rodine penaltıyı değerlendiremedi. Bonucci, belirleyici penaltıyı kaçırdı ve Tzolakis, Olympiakos'u Konferans Ligi'nde yarı finale taşıdı." değerlendirmesinde bulundu.



Corriere dello Sport'taki haberde ise şu ifadeler kullanıldı, "Leonardo Bonucci, Konferans Ligi'nde belirleyici penaltıyı kaçırdı."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR