Başbakan Erdoğan'dan 'holigan' talimatı

Stad­yum­lar­da olay çı­ka­ran ta­raf­tar­la­ra kar­şı Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ha­re­ke­te geç­ti. Ba­kan­lık, tri­bün olay­la­rı­nı “Top­lum­sal in­fi­al” kap­sa­mı­na al­mak için ha­zır­lık­la­ra baş­la­dı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2013 08:21 GÜNCELLEME 30.09.2013 12:35 Futbol
Başbakan Erdoğan'dan 'holigan' talimatı

Bu yol­la, 3 ay­dan 1 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı alan ta­raf­ta­rların ce­za­sı­nın er­te­le­n­me­ye­ce­ği açık­lan­dı. Be­şik­taş-Ga­la­ta­sa­ray der­bi­si­nin uzat­ma da­ki­ka­la­rın­da ba­zı ta­raf­tar­la­rın sa­ha­ya gir­me­si ve karşılaşmanın ip­tal edil­me­si­ne ne­den olan olay­la­rın ar­dın­dan ho­li­ga­nizm ile mü­ca­de­le tek­rar gün­de­me gel­di. Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan'ın verdiği ta­li­ma­t­la birlikte ho­li­ga­niz­me ve ta­raf­tar olay­la­rı­na kar­şı sert ted­bir­le­rin alı­nıp uy­gu­lan­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­dı.

Cezalar ertelenmeyecek

Spor­da Şid­det ve Dü­zen­siz­li­ğin Ön­len­me­si­ne Da­ir 6222 sa­yı­lı ka­nun­da sa­ha olay­la­rı­na ka­rı­şan ta­raf­tar­la­ra 3 ay­dan 1 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı ön gö­rü­lü­yor. An­cak ha­pis ce­za­la­rı bir yıl­dan az ol­du­ğu için mah­ke­me ta­ra­fın­dan er­te­le­ni­yor­du. Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı bu ce­za­la­rın er­te­len­me­me­si için kol­la­rı sı­va­dı.

6 madde birden değişiyor

Ka­nun­da­ki ho­li­ga­nizmle mü­ca­de­le mad­de­le­rin­de ya­pı­la­cak de­ği­şik­lik­le ce­za­la­rın er­te­len­me­me­si için sa­ha olay­la­rı­nın "top­lum­sal in­fi­al" kap­sa­mı­na alı­na­ca­ğı be­lir­til­di. Bu kap­sam­da 6222'de, "Spor Alan­la­rı­nın gü­ven­lik ve dü­ze­ni­ne iliş­kin ted­bir­ler", "Sa­ha gü­ven­li­ği", "Mü­sa­ba­ka gü­ven­li­ği", "Spor alan­la­rı­na ya­sak mad­de so­kul­ma­sı ve mü­sa­ba­ka dü­ze­ni­nin bo­zul­ma­sı", "Spor alan­la­rı­na usul­süz se­yir­ci so­kul­ma­sı" ve "Ya­sak alan­la­ra gir­me" mad­de­le­ri­nin de­ğiş­ti­ri­le­rek  bu mad­de­ler­de­ki ce­za­la­rın top­lum­sal in­fi­ale yol aç­ma kap­sa­mı­na alın­ma­ya ha­zır­lan­ıldı­ğı bil­di­ril­di.
KAYNAK : Bugün