İstanbul'un orta yerinde yükselen stadyum!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapımı planlanan yeni stadyumlar Türkiye'nin dört bir yanında yükselmeye başladı. Bunlardan biri de İstanbul'un orta yerinde sessiz sedasız bitme aşamasına gelen Başakşehir Stadyumu...

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2013 01:00 GÜNCELLEME 27.11.2013 16:40 Futbol
İstanbul'un orta yerinde yükselen stadyum!

Mehmet Can Belören'in haberi

Maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda boş tribünler önünde oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un rüya projesi bitme noktasına geldi. 18.500 seyirci kapasitesiyle futbolseverlerin hizmetine sunulacak olan stadyum yüzde 90 oranında tamamlandı.



AVCI'NIN EN BÜYÜK HAYALİYDİ...

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un eski hocası Abdullah Avcı'nın bir çok kez dile getirdiği projedeki en büyük amaç; Başakşehir halkını bu stada çekmek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u semt takımı haline getirmek için tasarlanan bu projeyle kulübe yeni bir taraftar profili oluşturmak isteniyor.

Abdullah Avcı 2009 yılında bu stadyum için şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir çocuk (İBB Spor) aldık, büyütmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, yakın zamanda bu projenin (stadyum) gerçekleştirilmesi ve stada seyircinin gelmesiyle beraber, coşkuyla oynayan bir ekip yaratmak. Başaksehir, 50-60 bin nüfuslu bir yer. Buranın takımı olmak taraftar profilini değiştirebilir."

160.000 m2 alan üzerine kurulu olan UEFA ve FIFA standartlarındaki Başakşehir Stadyumu, 3 adet antrenman sahası, kapalı-açık otopark ve dükkânlardan oluşuyor.

Yüklenici firma olan Kalyon İnşaat'ın yapımını sürdürdüğü stadyum henüz bir yılını bile doldurmadan yüzde 90 oranında tamamlandı. İstanbul'un merkezi semtlerinden biri haline gelen Başakşehir'de olmasına karşın medya ilgisinin oldukça uzağında kalan stadyum gelecek sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Milli Takımların maçlarına ev sahipliği yapacak.

Başakşehir Stadı'nın yanı sıra Türkiye'de bir çok ile yeni stadyumlar inşa ediliyor. İşte o stadyumlardan son fotoğraflar ve en son bilgiler;

KAYNAK : Haber7