Hakeme uçan tekme! Maçlar iptal edildi

Kıbrıs 1.Liginde oynanan Çanakkale-Vadili maçında, Çanakkale futbolcusu Hasan Çaka, hakem Mustafa Torun'a uçan tekme atarak hastanelik etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 13:40 GÜNCELLEME 28.10.2024 13:40 Futbol
Hakeme uçan tekme! Maçlar iptal edildi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nda istenmeyen olaylar yaşandı. KKTC 1. Futbol Ligi'nde cumartesi günü oynanan Çanakkale-Vadili maçında ev sahibi takımın oyuncusu Hasan Çağakan Çaka, hakem Mustafa Torun'a saldırdı. Çaka'nın hakeme uçan tekme attığı görüldü.

HAKEMLERDEN PROTESTO

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği, saldırıyı protesto için dün tüm liglerdeki maçlara çıkmadı ve maçlar iptal oldu.

'ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Federasyonun açıklaması şu şekilde:

“KTFF tarafından organize edilen AKSA 1. Lig Süleyman Göktaş Sezonu 6. haftasında Çanakkale TSK - Vadili TÇBSK müsabakasında karşılaşmanın hakemi Mustafa Torun’a yönelik gerçekleştirilen darp eylemini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Futbol; dostluk, kardeşlik ve fair-play ruhunun bir arada yaşanması gereken bir spordur. Futbol için emek veren hakem ve/veya diğer paydaşlarımıza yönelik darp girişimlerine asla müsaade etmeyeceğimizi bildirir, ilgili şahsı bu eyleminden dolayı kınar, talihsiz olayı yaşayan hakem Mustafa Torun’a geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR