Karar Afrika'yı ayağa kaldırmıştı! Senegal'den resmi başvuru

Olaylı Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal'in şampiyon olmasına rağmen CAF'a yapılan başvuru sonrası Fas şampiyon ilan edildi. Senegal, kararın bozulması için CAS'a (Spor Tahkim Mahkemesi) başvuruda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2026 20:40 GÜNCELLEME 25.03.2026 20:40 Futbol
Karar Afrika'yı ayağa kaldırmıştı! Senegal'den resmi başvuru

Fas'ta düzenlenen 2025 Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal, ev sahibi takımı uzatmalarda 1-0 yendi ve şampiyon oldu. Ancak maç sırasında Senegal'in önce sahadan çekilip sonra maça devam etmesi finali eşsiz hale getirdi.

Fas, kupanın Senegal'den alınıp kendilerine verilmesi için CAF'a (Afrika Futbol Konfederasyonu) başvurdu ve CAF, Fas'ı 3-0 hükmen galip ilan etti.

Senegal, FIFA'nın bu kararı sonrası CAS'a (Spor Tahkim Mahkemesi) kararın bozulması için başvuru yaptı.

Seyfullah Kaygusuz Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR