Fenerbahçe efsanesi Roberto Carlos için ses getirecek iddia: Müslüman oldu

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Roberto Carlos hakkında sosyal medyada dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Brezilyalı eski futbolcunun İslamiyet'i seçerek Müslüman olduğu öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2026 14:55 GÜNCELLEME 18.08.2026 16:04 Futbol
Fenerbahçe efsanesi Roberto Carlos için ses getirecek iddia: Müslüman oldu

Fenerbahçe'nin eski Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'un İslam'ı seçtiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddia, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'in Brezilya'da gerçekleştirdiği temasların ardından yaptığı sosyal medya paylaşımıyla büyük ses getirdi.

Ali Şahin, X hesabından yaptığı paylaşımda, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde İslam toplumunun temsilcileriyle bir araya geldiğini belirterek, dünyaca ünlü eski futbolcu Roberto Carlos hakkında dikkat çeken bir açıklama aktardı.



ROBERTO CARLOS İSLAM'I SEÇTİ İDDİASI

Şahin, paylaşımında Brezilya'da yaşayan ve İslam dünyasının etkili isimleri arasında gösterilen Sheikh Jihad Hammadeh ile görüştüğünü belirtti.

Hammadeh'in kendisine, Roberto Carlos'un uzun süredir kendisiyle temas halinde olduğunu ve yaklaşık dört hafta önce gerçekleştirdiği ziyarette kelime-i şehadet getirerek İslam'ı seçtiğini söylediğini aktardı.

"İSLAM'LA MÜŞERREF OLUŞUNU TEBRİK EDİYORUM"

Ali Şahin, Roberto Carlos'un Müslüman olduğu yönündeki bu iddianın ardından ünlü futbolcuyu tebrik ederek, "Roberto Carlos’un İslam’la müşerref oluşunu tebrik ediyor; kendisine ve ailesine huzur, sağlık ve bereket dolu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.


İddia, kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, futbolseverler Roberto Carlos'un din değiştirdiği yönündeki haberin doğruluğunu araştırmaya başladı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ancak sosyal medyada gündem olan bu iddia ile ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi. Roberto Carlos'un da Müslüman olduğuna ilişkin kendisi, ailesi veya temsilcileri tarafından yapılmış doğrulanabilir bir açıklamaya şu ana kadar ulaşılamadı.

MÜSLÜMAN NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU DAĞISTAN'DA FORMA GİYMİŞTİ

Roberto Carlos'un kariyerinde İslam dünyasıyla kesişen önemli duraklardan biri Rusya'ya bağlı Dağıstan olmuştu.

Brezilyalı yıldız, 2011 yılında Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'nin takımı Anji Mahaçkale'ye transfer olmuştu. Dağıstan nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olması nedeniyle Carlos burada geçirdiği dönemde Müslüman taraftarlarla yakın temas içerisinde bulunmuştu.

FENERBAHÇE FORMASINI TERLETTİ

Real Madrid'deki unutulmaz kariyerinin ardından 2007 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Roberto Carlos, Türkiye'de de büyük ilgi görmüştü.

Carlos, futbolculuk kariyeri sonrası Süper Lig'de Sivasspor ve Akhisar Belediyespor gibi takımlarda teknik direktörlük de yapmıştı.


 

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR