Fenerbahçe ve Galatasaray'da da oynayan Serdar Aziz futbolu bıraktı
Kariyerinde Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi önemli kulüplerin formasını giyen milli futbolcu Serdar Aziz, futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.
ABONE OLKariyerinde Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi önemli kulüplerin formasını giyen milli futbolcu Serdar Aziz, futbolculuk kariyerine nokta koydu.
Yeşil sahalara veda eden tecrübeli savunma oyuncusu, bundan sonraki süreçte antrenörlük kariyerine yönelmek istediğini belirtti.
Futbolun içinde kalmayı hedeflediğini ifade eden Serdar Aziz, antrenörlük yolculuğuna tecrübeli bir teknik adamın yanında başlamayı planladığını söyledi.
Yeni kariyer planlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Serdar Aziz, öncelikli hedefinin iyi ve deneyimli bir teknik direktörün yanında çalışarak kendisini geliştirmek olduğunu dile getirdi.
İrtibatta olduğu önemli teknik adamların bulunduğunu belirten Aziz, özellikle Jorge Jesus'a ayrı bir parantez açtı.
"JESUS İLE ARAM ÇOK İYİ"
Tecrübeli futbolcu, "İlk başta iyi ve tecrübeli bir antrenörle beraber çalışmak, onun yanında bulunmak isterim. İrtibatta olduğum çok iyi antrenörler var. Jorge Jesus ile aram çok iyi. En beğendiğim antrenörlerden biri. Ondan da öğreneceğim çok şey var. İyi hocalarla çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.
Futbolculuk kariyerinde içinde kalan konulara da değinen Aziz, Bursaspor'dan ayrılık sürecini istediği şekilde tamamlayamadığını dile getirerek, "Bursaspor'dan ayrılırken Bursaspor'a güzel bir veda edemedim. Bu benim hep içimde ukde olarak kaldı. O zamanlar yaşımız daha gençti, bazı şeyleri yönetmek kolay olmuyor. Şu an daha tecrübeliyiz. Genç bir Serdar olarak biraz yönetemedik o zamanı" dedi.
"İÇİMDE UKDE KALACAK BİR ŞEY VARSA O DA FENERBAHÇE'DE ŞAMPİYONLUK YAŞAYAMAMAK"
Aziz ayrıca Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşayamamasının da kariyerinde içinde kalan konulardan biri olduğunu söyleyerek, "Fenerbahçe'de şampiyonluk alamadık. İçimde ukde kalacak bir şey varsa o da Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayamamak. Büyük bir kulüpte oynuyorsanız şampiyon olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde Bursaspor'a dönüş ihtimalinin gündeme geldiğini anlatan Aziz, kulüple ciddi bir transfer görüşmesinin gerçekleşmediğini söyledi. Teklif gelmesi halinde herhangi bir maddi beklenti olmadan Bursaspor'a dönmek istediğini belirten Aziz, gelecekte antrenör olarak yeşil-beyazlı kulübe hizmet etmeyi istediğini de dile getirdi.
Jübile konusunda da konuşan eski milli futbolcu, Bursaspor tarafından kendisine böyle bir düşüncenin iletildiğini ancak sürecin sonuçlanmadığını dile getirerek, "Her futbolcu için güzel bir şey. Yıllarca verdiğin emeğin karşılığı olarak dolu bir statta jübile yapmak güzel oluyor. Bursaspor tarafından da bana iletildi ama sonrasında bir neticeye varamadık. Keşke benim de böyle bir jübile maçım olsa diye düşünüyordum. Olmadı, kısmet değilmiş" diye konuştu.
BURSASPOR'DAN MİLLİ TAKIM'A...
1990 doğumlu Serdar Aziz, futbola Bursaspor altyapısında başladı ve 2006 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı. Bir sezon Bursa Merinosspor'da kiralık oynadıktan sonra 2008-2009 sezonu öncesinde Bursaspor A Takımı'na dahil edildi.
2010-2011 sezonundan itibaren düzenli forma giymeye başlayan savunma oyuncusu, 2011-2012 sezonunda FC Gomel ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında attığı golle tarihe geçti.
Serdar Aziz, 2016-2017 sezonu başında 4,5 milyon Euro'nun yanı sıra Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal'ın dahil olduğu anlaşmayla Galatasaray'a transfer oldu.
Kariyerinde Bursaspor'un ardından Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen Aziz, milli takımda da görev yaptı.