Derbi sonrası sürpriz toplantı! G.Saray ve MHK

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile bazı yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ile görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2019 17:09 GÜNCELLEME 15.04.2019 17:42 Galatasaray
Derbi sonrası sürpriz toplantı! G.Saray ve MHK

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde gerçekleşen görüşmede, Mustafa Cengiz ile Sabri Çelik'in yanı sıra, sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay da yer aldı.

 

NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

Görüşmede, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Ülker Stadı'nda dün oynanan ve 1-1 sona eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki hakem kararlarının ele alındığı bildirildi.

Fenerbahçe derbisinin ardından MHK'ya ziyaret gerçekleştiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "Hem genel hem de hayırlı olsun ziyareti yaptık, konuştuk" dedi ve Ali Palabıyık'ın yönetimini eleştirdi.

"ÜST ÜSTE BİZ DE YENERİZ, BİZ ADALET İSTİYORUZ"

TRT Spor'a konuşan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe maçındaki hakem performansıyla ilgili, "Sadece Galatasaray'a değil başka takımlara da haksızlık yapılırsa üzülürüz. Türk sporunun gelişimi için adil ve dürüst davranışların sergilenmesini istiyoruz. Sahada bu güzelliğe uymayan bir hakem yönetimi vardı. Sonuçlar üst üste de olabilir, üst üste biz de yenebiliriz. Öyle bir yıl başlar ki, üst üste biz de yeneriz. Bizim mücadelemiz adil yarış. Dünyanın tepesine olan yürüyüşümüz devam edecek.

"ALİ PALABIYIK BİR CÜRÜM İŞLEMİŞTİR"

Ali Palabıyık'a ceza verilmesi gerektiğini söyleyen başkan, "Ali Palabıyık'ın kişiliği ile bir problemimiz yok. Genç hakemlerin desteklenmesini istiyoruz. Biz onlara her zaman hakem şansı diliyoruz ama şunu istiyoruz, gördüklerini çalsınlar ve tereddüte düştüklerinde VAR'a gitmekten çekinmesinler. Konuşup konuşup karar vermesinler. Biz burada şaka yapmıyoruz, milyonlarca lira para harcıyoruz, insanların televizyon başında strese girmesini istemiyoruz. Bir cürüm işlemiştir ve cezaya tabiidir." dedi.

GALATASARAY VAR KAYITLARINI İSTEDİ

Öte yandan Galatasaray, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Fenerbahçe derbisinin VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.