Cengiz'den Ali Koç ve Fikret Orman'a sert yanıt!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç'un TFF Genel Kurulu'nda Fatih Terim'e yaptığı tazminat göndermesine cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2019 14:49 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:54 Galatasaray
Cengiz'den Ali Koç ve Fikret Orman'a sert yanıt!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda TRT Spor'a özel bir röportaj verdi. Cengiz, Ali Koç ve Fikret Orman'ın açıklamalarına cevap verdi.

 

 

"Siz eğer bir çalışanın sözleşmesini tek taraflı feshederseniz, tazminatı ödemek zorundasınız. Hocamız haklı olarak tazminat istedi. Sayın Ali Koç, devletten sonra en büyük işverenlerden biri. Kendisi tek taraflı bir tasarrufta bulunduğunda tazminat ödemiyor mu? Ali Koç'un sözlerine çok şaşırdım. Fatih Terim futbolun 1 numarası. Terim parayı da Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı." dedi.

"Fikret Bey'in böyle bir açıklama yaptığına inanamadım"

 

 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF Seçimli Genel Kurulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mustafa Cengiz, Fikret Orman hakkında şöyle konuştu: Kulüpler Birliği Başkanı, Beşiktaş Başkanı Fikret Bey'in böyle bir açıklama yaptığına inanamadım. Sözlerinin çarpıtıldığını düşündüm ama izledim ki öyle konuşmuş. Yenilgiyi hazmetmek bir meziyettir. Konuşmalarımıza dikkat etmek zorundayız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, nefret yüklü söylemleri kendi başarısızlığımızı örtmek adına söylemekten imtina etmeliyiz. Rakibe saygı, kendine saygıdır. Saygının temelinde edep vardır. Aklın, ziyneti edeptir.Yöneticiler konuşurken öfkelerini dizginlesinler, lütfen bunu sahaya dökün. Maalesef Türk futbolunda yanlış söylemler, eksik ifadeler oluyor. Ömer Hayyam'dan bir rubai geldi aklıma, "Gir cahille tartışmaya, gör cehennem neymiş".

Fikret Orman ne demişti?

"Hakem hatalarının şampiyonu belirlememesi gerekiyor. Son iki sezonun şampiyonunu hakemler belirledi. Geçen seneki Galatasaray-Alanya maçı şampiyonu belirledi. Ümit Öztürk'ün o maçtaki performansı hakemlik faciası. Bu sene de Rize-Galatasaray ve Beşiktaş-Galatasaray maçları. Türk futbol tarihine kara bir leke olarak işlendi. Hakemler maçı kafasında oynayıp sahaya çıkıyorlar. Bir hakemin Avrupa'da yönettiği maçla Türkiye'de yönettiği maç arasında fark oluyor. Gücün değil, sahada adaletin olduğu bir düzenin olması lazım. Benim çözümüm gençler. Hakemler hata yapabilir ama art niyetli hatayı herkes görüyor."