Okan'ın topu kaç saniye elinde tuttuğu açıklandı

Galatasaray'da kaleci Okan Kocuk, çok tartışılan pozisyon öncesinde beIN Sports'un yaptığı hesaplamaya göre topu 18.48 saniye elinde tuttu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 00:48 GÜNCELLEME 22.06.2020 00:48 Galatasaray
Okan'ın topu kaç saniye elinde tuttuğu açıklandı

Galatasaray'ın Gaziantep FK ile 3-3 berabere kaldığı mücadelenin sonundaki penaltı öncesinde 6 saniye kuralı ihlal edildiği için verilen endirekt vuruş kararında, kaleci Okan Kocuk'un topu elinde ne kadar tuttuğu belli oldu.

 

 

beIN Sports'un yaptığı hesaplamaya göre genç kalecinin, topu eline aldıktan sonra topu elinden çıkarması arasında geçen sürenin 18.48 saniye olduğu ortaya çıktı.

DENİZ ÇOBAN: KOYULMUŞ AMA UYGULANMAYAN BİR KURAL

 

 

Pozisyonu yorumlayan Deniz Çoban, "Koyulmuş ama uygulanmayan bir kural. Ben Türkiye'de en son bu kuralın ne zaman uygulandığını hatırlamıyorum. Alper Ulusoy, kimsenin üzerinde durmadığı bu kuralı uygulayarak, bence hata yapmıştır" ifadelerini kullandı.

ALTI SANİYE KURALI NEDİR?

Altı saniyelik kuralı, 1998 yılında FIFA Yasası 12'de bir değişiklik olarak geldi ve bu da "bir kalecinin topu elinde altı saniyeden fazla tutmasına izin verilmemesi içindi. Bu kural, oyunu geciktirmek için topu tutma ayrıcalığına sahip olan kaleciyi durdurmak tı.

Topu elle tutan kaleci topu 6 saniye içinde oyuna sokmak zorundadır. Aksi taktirde endirekt serbest vuruş verilir.