Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası iki hakem hakkında karar verirdi!

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta tartışmalara neden olan VAR hakemi Özgüç Türkalp ve orta hakem Erkan Özdamar hakkında karar verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2023 09:32 GÜNCELLEME 02.01.2023 21:31 Galatasaray
Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası iki hakem hakkında karar verirdi!

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste 5. galibiyetini aldı ve 1 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Sivasspor-Galatasaray maçında gündeme damga vuran bir pozisyon yaşandı. Sivasspor'un bulduğu beraberlik golü, VAR'dan gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Görüntülerin ardından golün ofsayt olmadığı iddia edildi ve Sivasspor cephesi başta olmak üzere bu karara büyük tepki geldi.

Maçın hakemi olan Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'e büyük tepkiler geldi. Dün Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da pozisyonla ilgili açıklama yapılması gerektiğini ifade etti. Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında ev sahibi ekibin golünü iptal eden orta hakem Erkan Özdamar, gündeme resmen damga vurdu.

Özgüç Türkalp'ın istifası istenecek!

Sivasspor-G.Saray maçında 56. dakikada ev sahibi ekibin iptal edilen golünün tartışmaları sürerken gözler de TFF'ye çevrildi. Büyükekşi'nin konuyla ilgili tavrı merakla beklenirken MHK de sert hamlelere hazırlanıyor.

Özgüç Türkalp'in bundan sonra maçlarda görev almasının mümkün olmadığı ve istifasının isteneceği öğrenilirken, Erkan Özdamar'a da bu sezon bir daha maç verilmemesi gündemde.

KAYNAK : SABAH
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR