Galatasaray şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında mı kaldıracak? Talimat ne diyor

Galatasaray, Ankaragücü deplasmanında şampiyonluğunu ilan etti. Mevzuata göre şampiyon takım, zafer ulaştıktan sonraki ilk iç saha maçında kupasını kaldırmayı talep edebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2023 10:22 GÜNCELLEME 31.05.2023 14:44 Galatasaray
Galatasaray şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında mı kaldıracak? Talimat ne diyor

Süper Lig'de sezonun şampiyonu Galatasaray oldu. MKE Ankaragücü'yü 4-1 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Fenerbahçe derbisine bu unvanla çıkacak.

Merak edilen konu ise şampiyonluk kupasının Fenerbahçe derbisinde kaldırıp kaldırılmayacağı. Mevzuata göre şampiyon takım, zafer ulaştıktan sonraki ilk iç saha maçında kupasını kaldırmayı talep edebiliyor.

Galatasaray yönetimi de TFF ile iletişime geçerek kupanın Fenerbahçe derbisinde NEF Stadı'na getirilmesini istedi.

"1 hafta sonra kupa Ali Sami Yen'de olacak"

Başkan Dursun Özbek, konuya açıklık getirdi. Özbek, "Federasyon başkanıyla da konuştum 1 hafta sonra kupa Ali Sami Yen'de olacak" dedi. Galatasaray Başkanı ayrıca, "Onlar centilmen bir takım, sahaya çıkarken bizi alkışlayacaklardır" diyerek beklentisini dile getirdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR