Ali Koç'tan Galatasaray'a gönderme: Şampiyonlukları üç gün konuşuldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni dönem için göreve gelen kurullar için düzenlenen mazbata töreninde yaptığı konuşmada, Galatasaray'a göndermede bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 13:54 GÜNCELLEME 28.06.2024 14:14 Galatasaray
Ali Koç'tan Galatasaray'a gönderme: Şampiyonlukları üç gün konuşuldu

Fenerbahçe'nin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yeni dönem için göreve gelen kurullar, Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak göreve başladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"FENERBAHÇE'YE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİNİZDEN ŞÜPHEM YOK"

"Ben öncelikle bir önceki dönemde Fenerbahçemize hizmet eden, samimi ve yoğun bir şekilde çalışan, kurullarının vazifelerini Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda heyecanla, gönülden arzu ve istekle yerine getiren tüm Kurul Üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımızı iletmek istiyorum. Her ne kadar bazı arkadaşlarımızın resmi hizmet süreci bitmiş olsa da resmiyeti kaldırıyorum. Sizlerin, tanıdığım kadarıyla -bazılarınızı çok iyi tanıyorum, bazılarınızı iyi, bazılarınızı da daha az tanıyorum- resmi göreviniz olsun ya da olmasın Fenerbahçe aşkınızdan dolayı sonuna kadar Fenerbahçe için mücadele etmeye, hizmet etmeye devam edeceğinizden zerre kadar şüphemiz yok."

"AZİZ BEY İLE YAPTIĞIMIZ PROGRAMI FENERBAHÇE'NİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU BİZLERE GÖSTERDİ"

"Renkli, heyecanlı bir seçim bıraktık geride. Seçimden bir gece önce bir Kongre Üyemizin nikâh şahitliğini yapmaya giderken telefon çaldı. Ben genelde tanımadığım telefonları açmam. Bunu açtım. Karşımda Sayın Aziz Yıldırım vardı. ‘Ben teklifini kabul ediyorum.’ dedi. ‘Tamam Başkanım’ dedim. ‘Bir şartım var, ulusal kanalda olacak ve moderatörsüz olacak.’ dedi. ‘Başkanım saat 20.00, birkaç saat içinde nasıl ulusal kanal bulacağız? Moderatörsüz kabul ederler mi onu da bilmiyorum. İsterseniz Fenerbahçe TV’de yapalım.’ dedim. ‘Fenerbahçe TV olmasın, ulusal bir kanal olsun, herkes izlesin istiyorum.’ dedi. Ben nikâha gittim. Sonra yurt dışı derneklerimizin 500 küsur kişilik bir tekne gezisi vardı. Ona katıldım. O arada Erol Bey ve ekibimiz, Aziz Bey’in ekibiyle beraber bir kanal tespit ettiler. Tabii bu haber çıkınca kanallar sıraya girdiler. Bu, Fenerbahçe’nin büyüklüğünün göstergelerinden bir tanesi. Sonra Habertürk televizyonu seçildi. Neredeyse hiç reklam yapmadan, spontane bir şekilde gerçekleşen, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkanlık yapmış iki kişinin cumartesi akşamı saat 11.00’da televizyona çıkıp neredeyse televizyon izleyenlerin yarısının izlediği bir program olması bir kez daha Fenerbahçe’nin ne kadar büyük olduğunu bizlere gösterdi."

"RAKİBİMİZİN ŞAMPİYONLUĞU 3 GÜN KONUŞULDU"

"Bir rakibimiz şampiyon oldu, üç gün ya konuşuldu, konuşulmadı. Fenerbahçe’nin yeni hocası, Fenerbahçe’nin seçimleri konuşuldu. Bu kulübün ne kadar güçlü, kudretli, kuvvetli olduğunu iyi anımsamalıyız ve bu camianın gücünü, enerjisini birbirimize değil, dışarıya vermesi gerektiği zamanlar da çoktan gelip geçmiştir."

"İNŞALLAH HERKES SÖZÜNÜN ARKASINDA DURUR"

"İki aday sahneye çıktılar, birbirlerini kutladılar, Kongre Üyelerimize hitap ettiler ve artık Fenerbahçe’de normalleşme sürecinin işaret fişeğini ateşlediler. İnşallah bu samimi bir gelişmedir. İnşallah herkes sözünün arkasında durur ve biz Fenerbahçeliler bundan sonra enerjimizi birbirimizle uğraşmakla değil, bizle uğraşanlara veririz. Biz camia olarak bir şeye odaklandığımız zaman kimse bizim önümüze geçemez. Bunu bütün tarihimiz boyunca gösterdik, yakın tarihte de en son 3 Temmuz’da göstermiş olduk. Ben bu konuda ‘Bir adım atana on adım atarım’ dedim. Ben ve arkadaşlarım aynı noktadayız.”

Daha sonra Başkan Ali Koç, önceki dönemde görev alan Kurul Üyelerine teşekkür plaketi verdi. Yeni dönemde görev alacak Kurul Üyelerine ise mazbatalarını Başkanımız Koç ve Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük takdim etti.

Törenin ardından Kurul Üyeleri, Ali Koç ve Vefa Küçük ile toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR