Galatasaray'da Okan Buruk endişesi! Derbiyi kaçırabilir

Galatasaray'da Kasımpaşa maçının ardından hakeme 'tehdidi' sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Okan Buruk, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi gereği en az üç maç ceza alabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 12:40 GÜNCELLEME 02.10.2024 13:43 Galatasaray
Galatasaray'da Okan Buruk endişesi! Derbiyi kaçırabilir

Süper Lig'de Galatasaray'ın sahasında oynayıp 3-3 berabere kaldığı Kasımpaşa maçının ardından Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Okan Buruk'un hakeme sarf ettiği sözler yayına yansımıştı.

Başarılı teknik adam, söz konusu ifadeleri sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Peki Okan Buruk, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesine göre ceza alacak mı? Alırsa en az kaç mücadelede takımının başında olamayacak?

Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesinde, "TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ile eylemin ağırlığına göre gerekli görülmesi halinde 50.000.TL’den 500.000.-TL’ye kadar para cezası verilir." ifadesi yer alıyor.



DERBİYİ KAÇIRABİLİR


Buna göre "tehdit" nedeniyle 41. maddeden tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Okan Buruk'un en az 3 maç ceza alması tahmin ediliyor.

50 yaşındaki teknik adam, 3 maç ceza alması halinde ligdeki Alanyaspor, Antalyaspor ve Beşiktaş derbisinde kulübede olamayacak. Bu ihtimal Galatasaraylı taraftarların canını sıkıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın RFS takımı ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, ardından Süper Lig'de Pazar günü sahasında Alanyaspor'u konuk edecek.
 

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR