Adnan Polat'tan Florya arazisi açıklaması

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, Florya arazisi için yapılan ihalenin duyurusunu kasım ayının başında yapmak istediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 12:47 GÜNCELLEME 12.10.2024 12:47 Galatasaray
Adnan Polat'tan Florya arazisi açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü’nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürüyor.

Toplantıda Florya arazisiyle ilgili konuşan Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, "Beni komisyon başkanı ve arkadaşlarımı seçtikleri için Galatasaray yönetim kurullarına güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız, bugüne kadar ihale dosyasını tamamlamak üzere çalıştık. İki parselin arasından geçen ince bir yol vardı, onu kaldırılıp parsellerin birleştirilmesi için kararlar çıkmış vaziyette. Buradaki niyetimiz, kasım ayının başında ilana çıkmak. Burada ihale dosyasını yüzde 100 bitirmiş olacağız. Kasım ayının başında duyuruya çıkmayı düşünüyoruz. 1 aylık süre vereceğiz dosya alanlara. Bu süre içinde ilgili firmalar gelip tekliflerini verecek. Teklifler şöyle olacak, bir dosyanın içinde iki zarf olacak. Birinci zarfta ihale şartnamesine uygun belgelerin bize verilmesi lazım. Onlara bakacağız. Eksiklik varsa 1 hafta zaman vereceğiz. Ondan sonraki dönemde komisyonun da huzurunda bütün teklifler davet edilerek onların önünde ikinci zarflar açılacak. Burada teklifler tespit edilecek. Bunların içinde en iyi gördüklerimizden onları seçeceğiz, diğerlerine teşekkür edeceğiz. Uygun gördüklerimizden açık arttırma ile nihai rakamlarını bize vermesini isteyeceğiz. Bu işi yapabilecek kapasite bir firma mı, o çok önemli. Bize hasılat payında vereceği minimum yüzde ne, bizim asgari toplam ne olacak, vereceği avans miktarı çok önemli bir unsur. 70 milyon Dolar civarında Galatasaray'ın bir borcu var. Bunun için avans miktarı çok önemli. İnşaatın süresiyle vereceği teklif, mali yeterliliği yanında idari ve teknik yeterliği olan, geçmişi olan firmalar olması lazım. Bu firmaların marka değeri olması lazım. Bu ihaleyi alacak firma bununla ilgili konsept proje getirecektir, o projeye ortak karar verdikten sonra mimari projenin son haline gelinmesi, mühendislikle ilgili projelerin bitirilmesi, şartnamelerin hazırlanması, ruhsatının hazırlanması bana göre minimum 8 sürecek. 2025’in eylül ayında ruhsatımızı alıp buraya kazmayı çakacak duruma geliriz. Galatasaray’ın Florya'sı, özellikle yeni alınan 41 dönümlük parselle Galatasaray’ın kurtuluş projesi. Galatasaray borçlarını sıfırlanacağız, bünyesinde büyük bir kaynağa olacak bir proje olacak. O kaynağı da fon oluşturmak ve değerlendirmek. Bir aksiliğimiz yok. Belli bürokratik süreçleri takip ediyoruz. Galatasaray’a hayırlı olur. Bu dönemde Galatasaray yönetimini destekleyin. 5. yıldız çok önemli. Görüyorum, her taraftan saldırı altındayız. Biz bunların hepsinin üstesinden geliriz. Nasıl mı, birlik ve beraberlik halinde olursak" diye konuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR