Galatasaray 9 milyon euro ödemişti! Jelert için ateş püskürdüler

Galatasaray'ın sezon başında satın alma opsiyonu ile İngiltere Championship ekibi Southampton'a kiraladığı Jelert için kulübünün sportif direktörü Johannes Spors'tan sert bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2025 15:33 GÜNCELLEME 19.12.2025 17:16 Galatasaray
Galatasaray 9 milyon euro ödemişti! Jelert için ateş püskürdüler

Galatasaray'ın yaklaşık 1.5 yıl önce Kopenhag'dan 9 milyon euro bonservisle kadrosuna kattığı Elias Jelert, sarı kırmızılı takımda beklenen performansı gösteremeyince geçtiğimiz yaz transfer döneminde Southampton'a kiralık olarak gönderildi.

300 bin euro geçici transfer bedeli karşılığında Galatasaray'dan ayrılan Danimarkalı sağ bek için İngiliz kulübünün satın alma opsiyonu ise 8.5 milyon euro olarak belirlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Ada basınında çıkan haberlerde, Southampton'ın Jelert için satın alma opsiyonunu kullanmayacağı ifade edildi.



JELERT İÇİN ÇIKAN HABERLERE BÜYÜK TEPKİ

Championship temsilcisinin sportif direktörü Johannes Spors ise İngiliz basınından Daily Echo'ya verdiği röportajda bu iddialara ateş püskürdü.

Jelert'in satın alma opsiyonunu kullanmayacağına dair çıkan söylentileri sert bir dille yalanlayan Spors, sezonun bu aşamasında opsiyonu kullanmanın mantıklı olmayacağını ve kararın sezon sonunda verileceğini vurguladı.

Alman futbol adamı, bu konuda Jelert'le de bir görüşme yapıldığını dile getirerek "Yemekhanede onunla konuştum ve 'Elias bu saçmalık. Sakın buna kulak asma' dedim. Belki de bunları okuyordur ve bunlara inanıyordur diye düşündüm. Bir futbol kulübünün mayıs ayına kadar kullanabileceği bir opsiyonu kasım ayında neden kullanması gerek ki? Mantıklı değil. Opsiyonu kullanmak isteseniz de istemeseniz de bunu şimdi yapmazsınız." ifadelerini kullandı.



"JELERT ÇOK İYİ BİR OYUNCU"

Geçtiğimiz ekim ayında oynanan Swansea maçında sakatlanan 22 yaşındaki futbolcunun sağlık durumu hakkında da konuşan Spors, "Jelert çok iyi bir oyuncu ve bizim için en iyi maçını oynadıktan sonra sakatlandı. Şimdi geri dönüyor. Onu yavaş yavaş iyileştirmemiz gerekiyordu. Noel döneminde bir maç yoğunluğumuz var ve umarım o dönemde iyileşmiş olur." açıklamasını yaptı.

Galatasaray'la 2029 yılına kadar kontratı bulunan Jelert'in güncel değeri 7 milyon euro.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR