G.Saray, 18 kişi için suç duyurusunda bulundu! Fatih Portakal ve Ümit Özat da var

Son dakika: Galatasaray, aralarında Fatih Portakal ve Ümit Özat'ın da bulunduğu 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2025 16:45 GÜNCELLEME 30.12.2025 17:42 Galatasaray
G.Saray, 18 kişi için suç duyurusunda bulundu! Fatih Portakal ve Ümit Özat da var

Galatasaray, son dönemde kulübün adını yasa dışı süreçlerle ilişkilendirmeye çalışan ve aralarında Fatih Portakal ve Ümit Özat'ın da bulunduğu 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Kulüpten yapılan paylaşımda "Elde edilecek yeni tespitler doğrultusunda suç duyuruları önümüzdeki günlerde de kararlılıkla takip edilecektir." ifadesi kullanılırken Galatasaray ve şike kelimelerini yan yana getirerek kulübü itibarsızlaştırmaya çalışan kişilerle ilgili hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar hesaplaşılacağının da altı çizildi.

Konuyla ilgili Galatasaray'dan yapılan paylaşım şöyle:

"Son dönemde, organize şekilde hareket eden, çeteleşmiş bir ekip tarafından; başta sosyal medya olmak üzere çeşitli mecralarda Galatasaray Spor Kulübü’nün adını yasa dışı süreçlerle ilişkilendirmeye yönelik sistematik bir karalama ve iftira kampanyası yürütüldüğü açıkça görülmektedir.

Galatasaray Spor Kulübü, 120 yılı aşan köklü tarihi boyunca hiçbir zaman hukuk dışı yapılarla anılmamış; aksine hukuku, adaleti ve kurumsal itibarı en temel değerleri arasında görmüştür. Buna rağmen, Kulübümüzü bilinçli şekilde suç örgütleriyle, yasa dışı faaliyetlerle veya gerçek dışı senaryolarla ilişkilendirmeye çalışan kişi ve odaklar hakkında kapsamlı ve kararlı bir hukuki mücadele süreci başlatılmıştır.

Bu kapsamda aşağıda sıralanan;

@ahmetercanIar

@ahmetkonanc

@turgaydemirr

@sehersultan123

@Fener_

@UmitOzatOnline

@AksuTw

@12numaraorg

@lubeayar

@akkayasarp

@SerkanPilavoglu

@omerhankrm

@gokhanozoguz

@sekermurat

@baristumok

@fatihportakal

@Feneristcom

@FenerSol1907

X kullanıcıları hakkında TCK md. 288 (Adli Yargılamayı Etkileme), md. 216 (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama), md.217/A (Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma), md.220 (Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak) kapsamında suç duyurularında bulunulmuştur.

Elde edilecek yeni tespitler doğrultusunda suç duyuruları önümüzdeki günlerde de kararlılıkla takip edilecektir. Galatasaray ve şike kelimelerini yan yana getirerek Kulübümüzü itibarsızlaştırmaya çalışan müfterilerle, hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar hesaplaşılacaktır.

Kulübümüzü hedef alan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik organize paylaşımlar ve asılsız iddiaların sahipleriyle teker teker mücadele edeceğiz. Galatasaray’ı karalama amacı taşıyan bu girişimlerin tamamı, kişi, ünvan veya görünürlük ayrımı gözetilmeksizin hukuk önünde tek tek karşılık bulacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü iftira ve tehditle, organize karalama kampanyalarıyla yol almaya çalışan hiçbir yapıya bundan önce geçit vermemiş bundan sonra da vermeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."





Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR