Terim: Bu maçları büyük oyuncular kazanır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2012 23:23 GÜNCELLEME 17.12.2012 10:10 Galatasaray
Terim: Bu maçları büyük oyuncular kazanır
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.
 
Terim, futbolcularını övdü ve taraftarlara teşekkür etti. İşte tecrübeli hocanın açıklamaları;  
 
"Puan olarak diğer maçlardan farkı yok. Tabi ki ezeli rakip olduğu için maçın da önemi bir kat daha fazlaydı. Ligin üst tarafını yakından ilgilendiren bir maçtı. Oyuncularımı coşkularından, isteklerinden, verdiğimiz görevleri yerine getirdikleri için ve oynadıkları oyundan dolayı tebrik ediyorum. Taraftarlarımızın yaptığı şov ve maç boyunca oyuncularımıza destek verdikleri için onlara da teşekkür ediyorum. 
 
Oyunun ilk yarısı golü bulduk. Açıkçası kendi hatamızdan bir gol yedik. 3. gol gelebilirdi. İkinci yarı daha etkin, daha bilinçli ve daha da pozisyon bulan bir takım bilincindeydik. İkinci yarıda orta sahayı güçlendirmeyi istedik ve bu da bizim için iyi oldu. 
 
Danny, Semih, Eboue ve Riera da iyi direndi. Orta sahamız önemli yardımlarda bulundu. Burak bugün hiç mücadele etmediği kadar mücadele etti. Tabi ki konsantre olunca, büyük maçları oynamaya alışmış Galatasaray'ın bu maçlarda tavrı bu olması gerekiyordu.
 
Hiç beklemediğimiz bir anda gol yedik. Maça zaten presle başladık. Pozisyonumuz çoktu ama onlar kendi kalesine attı. Bu maçları büyük oyuncular ve büyük yetenekler çevirir. Amrabat'tan ilk yarı herkes şikayetçiydi ama çıkarmadım ve ikinci yarı çok etkiliydi. Hamit de ikinci yarı etkiliydi ve ikinci yarı oynadığı oyuna her zaman ihtiyacımız var."