"Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" ödül töreni

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sosyal medyadan beslenen, 140 karakterle kurulan cümlelerle, oradan aşırılan sloganlarla hayat takip edilemez, bir medeniyet inşa edilemez. Bir medeniyet inşa etmek ondan çok daha öte bir şey." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2018 15:15 GÜNCELLEME 23.05.2018 15:15 GÜNCEL
"Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" ödül töreni

Yalçın, Memur-Sen'e bağlı Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi"nin Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda düzenlenen Gaziantep finali ve ödül törenine katıldı.

Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin, tarih boyunca dünyaya meydan okumasının temelinde o dönemki devlet büyüklerinin, ataların kitap okumasından, kitabı sahaya sürmesinden, kültürel anlamda doygun ve dolgun olmasından kaynaklandığını belirtti.

Öğrenciye dokunan, öğretmeni duygusal anlamda tatmin eden "evet yarına ilişkin çok kıymetli bir iş yaptık" dedirten projelerin sahada olmasına ihtiyaç olduğunu anlatan Yalçın, Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi'nin de böyle bir proje olduğunu vurguladı.

Yalçın, geçen yıl Ankara'da başlattıkları projeyi, bu yıl 81 ile yaydıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Projemizin 1. yılında 43 bin öğrenciye ulaştık. Çok ciddi bir sayı. Kitaplar okunmuş, kitapların kritiği yapılmış, kitap üzerine makale yazılmış ve daha sonra derecelendirilerek içerisinden ödüle layık görülenler tasnif edilmiş. Adanmış öğretmenlerin, adanmış bir ruhla ortaya koydukları mütevazi ama son derece iddialı bir gayretin ödül törenindeyiz. Eğitim-Bir-Sen olarak 43 bin öğrenci sayısı, bizim yapacağımız çalışmanın zekatı bile değildir. Çünkü Eğitim-Bir-Sen teşkilatı, Türkiye'deki örgütlü en büyük sendikal hareket, 450 bine yakın örgütlü yapısıyla keyfiyeti de cemiyeti de son derece yüksek bir kapasitededir. Bu kapasitenin çok daha fazla ürün ortaya koyması noktasında azmimiz var, ahdimiz var. Önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde, Gaziantep'in tamamında, bu çalışmaya ilişkin öğretmenlerimizle bir araya gelerek sonuca odaklı güzel bir çalışma yapacağız."

Projede kitapların temini noktasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden ve bu kapsamda özellikle yerel yöneticilerden kendilerine destek olmalarını isteyen Yalçın, şöyle konuştu:

"Bizim bütün gayretimiz, geleceğe ilişkin, gençleri, geleceğimizi hazırlayabilmek. Çünkü iş buradan geçiyor. Sosyal medyadan beslenen, 140 karakterle kurulan cümlelerle, oradan aşırılan sloganlarla hayat takip edilemez, bir medeniyet inşa edilemez. Bir medeniyet inşa etmek ondan çok daha öte bir şey. Çok daha büyük gayret gerektiren bir şey. Bu da tamamen kitapla bağlantılı, ilimle bağlantılı, okulla bağlantılı ve öğretmenin fedakarlığına bağımlı bir çalışma ve adanmışlıkla olabilir. "

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin de, projenin Gaziantep'te genişletilerek devam edeceğini ve daha fazla öğrencinin katılımının sağlanacağını söyledi.

Yerel yönetimlerin de kendilerine katkı vereceğini anlatan Sevin, "Ülkeyi imar edenler nesli ihya etmeyi ihmal ederlerse, ihmal ettikleri nesil, ihya ettikleri ülkeyi tahrip eder. Bu açıdan bizim gerçekten okuyan, kendisini geliştiren ve yenilenen bir nesile, gençliğe ihtiyacımız var. Bu açıdan bu projeyi, okumaları önemsiyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından projeye katılan öğrenciler ve öğretmenlere ödülleri verildi.


KAYNAK : AA