Bilim ve uzay meraklıları Gaziantep'te buluşuyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Projesi kapsamında başvurduğu ve üç farklı organizasyona bölünmüş olan “AstroFest Gaziantep” projesinin ikinci ayağı “Bilim Şenliği” devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 15:51 GÜNCELLEME 16.10.2024 15:51 ÜLKE'DE BUGÜN
Bilim ve uzay meraklıları Gaziantep'te buluşuyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen “Bilim Şenliği”, 16-19 Ekim tarihleri arasında Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 

Bu etkinliklerde sergi alanları, güneş gözlemi, deney şovları, çadır planetaryum, sanal gerçeklik uygulamaları, bilim tırı ve gece gözlemleri gibi çeşitli aktiviteler yer alıyor.

Ayrıca, astronomi, deprem bilimi, mühendislik ve girişimcilik gibi birçok farklı konuda uzman akademisyenlerle söyleşi ve seminerler yapılıyor.

ÖĞRENCİLER TEORİK BİLGİLERİ UYGULAMAYA DÖKÜYOR

Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu öğretmeni Cenk Zafer Yıldız, öğrencileriyle birlikte bu etkinlikte yer aldıklarını belirtti.

Öğrencilerinin bilim şenliğinde edindikleri deneyimlerden memnun olduğunu ifade eden Yıldız, “İlk defa öğrencilerimiz teleskop gördü. Burada önce teleskopla güneşi gözlemledik. Atölye etkinlikleri sayesinde birçok konuda doğrudan deneyim kazandık. Bu tür deneyimler, öğrencilerimizin gelecekteki ufuklarını genişletecek.” şeklinde konuştu. 

UYGULAMALI BİLİM DENEYİMİ HEYECAN YARATIYOR

Ayvaz Gökdemir Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bahar Bağcı ise, öğrencilerinin şenlikte merak ettikleri birçok şeyi uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulduğunu dile getirdi. Bağcı, “Burada edinilen bilgi ve tecrübeler öğrencilerimizi heyecanlandırıyor. Daha önce kafalarında netleşmemiş birçok konu bu etkinlik sayesinde belirginlik kazandı. Öğrencilerimiz bu deneyimden çok mutlu.” diye konuştu.

AstroFest Gaziantep’in son ayağı olan “Mars’taki Kolonim Tasarım Yarışması”, Ocak-Mart 2025 döneminde gerçekleştirilecek.

KAYNAK : Haber7,, İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR