Gaziantep'te Tadım, İpek Yücel Sanat ve Eğitim Merkezi için imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever Yücel ailesi iş birliğinde Beştepe Mahallesi’ne yapılacak Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) binası yapımı için protokol imzalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2026 16:15 GÜNCELLEME 15.06.2026 16:15 ÜLKE'DE BUGÜN
Gaziantep'te Tadım, İpek Yücel Sanat ve Eğitim Merkezi için imzalar atıldı

Eğitim binası, Tadım ailesi tarafından bölgenin Şahinbey ilçesi tarafında Onkoloji bölgesinde ve Güneyşehir’e hitap eden 20 bin metre kare arazinin üzerine yaptırılacak.

20 bin metre kare arazide geniş yeşil alanda 6 bin metre kare oturum fonksiyonlu, içerisinde ilk defa Gaziantep’te yapılacak Aile Kütüphanesi, GASMEK, çocuk kütüphanesinin bulunacağı eğitim amaçlı hizmet binası şehre kazandırılacak.

ŞAHİN: BİR YIL SONRA TÜRKİYE'NİN İLK AİLE KÜTÜPHANESİNİ DE AÇMIŞ OLACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tadım ailesinin her bir mensubuna ve çalışanlarına çok teşekkür ederek, “Bunun adı Gaziantep modeli. Bu modelinin adının niye Gaziantep modeli olduğunu anlamak için Tadım’ı anlamak lazım. Tadım’ın markalaşma süreci var, Tadım’ı Tadım yapan bir vizyon var. İhracat var, istihdam var, uluslararası alanda evrensellik var ve bütün dünyaya ağız tadı veren bir bakış açısı var. Ama aile doğduğu yerde, elde ettiği gelirle, çocuk dostu, genç dostu, aile dostu bir merkez yapmak için bize geldiler. Biz böyle bir merkez yapmak istiyoruz dediler. Bu ailemizin vizyonu için İpek Hanım'ın şahsında bütün aileye hürmetle saygılarımı sunuyorum. Rabbim sayılarını çoğaltsın. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Allah'ın izniyle bir yıl sonra Türkiye'nin ilk aile kütüphanesini de açmış olacağız.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir, milli heyecana binlerce vatandaşla ortak oluyor

Gaziantep, Avrupa kentlerini buluşturdu

Gaziantep'te genç yetenekler ödüllerine kavuştu

GENÇLERİN YARAR SAĞLAYACAĞI BİR MERKEZ OLMASI AMÇLANIYOR 

Hayırsever İpek Yücel protokol töreninde yaptığı açıklamada “Bize bu fırsatı verdiğiniz için çok mutluyuz. Gaziantep'imize, gençlerimize ve ülkemize faydalı olmasını diliyoruz. Çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever Ayşegül Yücel ise “Umarım gençler için verimli bir merkez olur hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İmza törenin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sonlandı.

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR