Gaziantep'te "öldüren iğne" davasında karar çıktı

Gaziantep'te tedavi gördüğü özel bir hastanede yapılan iğne nedeniyle hayatını kaybeden Abdurrezzak Baysal'ın davasında, sanık hemşirelere müebbet ve 25 yıl hapis cezası verildi. Baysal ailesi, verilen kararın ardından açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2026 11:48 GÜNCELLEME 27.09.2026 11:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Gaziantep'te "öldüren iğne" davasında karar çıktı

Gaziantep'te 3 yıl önce trafik kazası sonrası tedavi gördüğü özel bir hastanede iğne yapılarak öldürülen Abdurrezzak Baysal'ın ölümüne ilişkin davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık hemşire Aslı E.'ye "olası kastla adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, hemşire Mustafa Ç.'ye ise "olası kastla adam öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezası verdi.

3 YILDIR DEVAM EDEN HUKUK MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ 

Kararın açıklanmasının ardından açıklama yapan Baysal ailesi, yaklaşık 3 yıldır sürdürdükleri adalet arayışının verilen cezalarla karşılık bulduğunu belirterek, verilen cezaların acılarını tamamen dindirmese de bir nebze olsun hafiflettiğini ifade etti.

Gaziantep Barosu'na kayıtlı avukatlar Ferhat Kurt ve Abdullah Aksoy, müvekkilleri Abdurrezzak Baysal davası ile ilgili mahkeme kararının olayın basit bir ihmal ya da taksir olarak değerlendirilmediğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Avukatlar, verilen kararın kesinleşmesi için dosyanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Konya'da düğünde maganda kurşunu! Uzman çavuş öldü

Önce savaş sonra deprem gördü! Tıp fakültesi kazanan Münir'in başarı hikâyesi

19 yaşında aldığı tanıyla hayatı altüst olan genç: Tek isteğim acının dinmesi

Hatay'da 50 bin parça hurdayla Büyük İskender heykelini yaptı! Gören bir daha bakıyor

 

AYRINTILI OTOPSİ ÖLÜMÜN YAPILAN İĞNE NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİĞİNİ ORTAYA KOYDU 

Olayın geçmişini ve dava sürecinin nasıl başladığını anlatan ailenin avukatı Abdullah Aksoy, ayrıntılı otopsi sayesinde her şeyin ortaya çıktığını belirterek, "Abdurrezzak Baysal'ın yakınları tarafımı arayarak Abdurrezzak Baysal'ın vefat ettiğini söylediler. Tabii ben daha önce Abdurrezzak Baysal'ın iyi olduğunu bildiğim için bu konuda aklıma bir şüphe geldi ve akabinde hastaneye giderek konunun detayını öğrenmek istedim. Hastane çalışanları ve hastane yetkilileri tarafından tarafımıza bilgi verilmedi. Aynı zamanda Abdurrezzak Baysal'ın yoğun bakım ünitesinde hemşire tarafından bir tartışma sonucu başka bir hastanın iğnesinin yapılması neticesinde öldüğünü oradaki hasta bakıcı bana söyledi. Bunu öğrendikten sonra savcılığa giderek bu durumu bildirdik. Savcılık bu hususta ayrıntılı bir otopsi yapılmasını istedi. Ayrıntılı otopsi, ölümün o iğneden meydana geldiğini ortaya çıkardı. Bu neticeyle Abdurrazak Baysal'ın özel hastanede bir iğne ile vefat ettiğini öğrenmiş olduk." dedi.

SANIKLARDAN BİRİNE "İYİ HAL İNDİRİMİ" UYGULANDI 

Verilen kararın önemli olduğunu, ailenin içini bir nebze de olsa rahatlattığını söyleyen ailenin avukatı Ferhat Kurt, kararın kesinleşmesine kadar dosyanın takipçisi olmaya devam edeceklerini aktararak şunları söyledi: 

"Mahkeme, sanıklar hakkında kasten öldürme suçunun olası kast hükümleri kapsamında hüküm kurdu. Sanıklardan biri müebbet hapis cezasına, diğer sanık ise yine olası kast kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Verilen karar, olayın basit bir ihmal veya taksir olarak değerlendirilmediğini ortaya koymaktadır. Mahkemenin hükümle birlikte sanıkların tutuklanmasına karar vermesi, bizim açımızdan da ayrıca önemli bir gelişme oldu." 

KARARIN KESİNLEŞMESİ İÇİN DOSYA TAKİBİNE DEVAM EDİLECEK 

Uzun süredir davanın takipçisi olduklarını söyleyen Kurt, "Bu dosyada adaletin yerini bulması için mücadele eden aile açısından, verilen karar ve sanıkların tutuklanması, yaşanan acıyı elbette ortadan kaldırmayacaktır. Ancak ailenin yüreğinin bir nebze olsun rahatlamasını sağlamıştır. Bir evladın, bir yakının kaybının telafisi mümkün değil. Hiçbir ceza, ailenin yaşadığı acıyı geri çeviremez. Ancak aile en azından bugün, yaşananların karşılıksız kalmadığını ve mahkemenin olayın hukuki niteliğini olası kastla öldürme olarak kabul ettiğini görmüş oldu. Bizlerde vekil olarak bu süreçte üzerimize düşen hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdürdük Bundan sonraki süreçte de kararın kesinleşmesine kadar dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim için mesele yalnızca bir ceza alınması değildi. Mesele, hayatını kaybeden kişinin ve ailesinin hakkının hukuk önünde karşılığını bulmasıydı. Bugün gelinen noktada, en azından ailenin yüreğine bir nebze olsun su serpildiğini düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi. 

"O KARARIN ARDINDAN MEZARLIĞA GİTTİK"

Verilen kararla birlikte bir nebze de olsa içinin rahatladığını aktaran Aburrezzak Baysal'ın kız kardeşi İpek Baysal, "Biz 3 yıl boyunca çok zor süreçlerden geçtik. Acımız hala taze. 3 yıllık adalet arayışımız karşılık buldu. Verilen bu kararla birlikte acımız dinmese bile bir nebze içimiz rahatladı. Buradan Adalet Bakanımıza ve bu süreçte bize destek veren avukatlarımız Ferhat Kurt ve Abdullah Aksoy'a teşekkür ederiz. Onlar olmasaydı bu mücadeleyi veremezdik. Herkes avukatlarınız başaramaz, yapamaz dedi ama biz pes etmedik. Bu mücadelede istediğimiz sürece geldik. Bu süreçte anneme çok destek verdim. Kararın ilk netleştiği gün yıkıldık. Acımızı ilk günkü gibi yaşadık. O kararın ardından mezarlığa gittik." diye konuştu.

Abdurrezzak Baysal'ın annesi Rabia Baysal ise, "3 yıldır buraya gidip geliyorum. Hala içim yanıyor. Adalet Bakanımıza ve avukatlarımıza da teşekkür ederim. Onlar yakalandılar. Ben rahatım artık. Adalet yerini buldu." diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR