Görünmez kaza diye buna denir!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde çatıdan düşen kar kütleleri binadan çıkan iki genç kızın üzerine düştü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda kızlardan biri hafif yaralanırken, diğeri ise kolunda kırıklar oluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2013 09:59 GÜNCELLEME 24.01.2013 14:23 Genel olaylar
Görünmez kaza diye buna denir!

Görüntülerde ilk olarak bir binadan arka arkaya çıkan iki erkek görülüyor. Çıkan 2 erkeğin ardından aynı binadan daha sonra iki genç kız çıkıyor. Binadan çıkan iki genç kız anayola yürümek üzereyken, binanın çatısından düşen onlarca kiloluk kar kütleleri üzerlerine düşüyor.

Şans eseri kızlardan biri kar kütlelerinden hafif sıyrıklarla kurtulurken, diğer kız onlarca kilo ağırlığındaki kar kütlelerinin altında kalıyor. Kar kütleleriyle birlikte yere düşen genç kız olduğu yere yığılıyor. Bir anda ne olduğunu anlamaya çalışan genç kız kısa süre sonra olayın şokunu atlattıktan sonra yerde baygınlık geçiren arkadaşına yardım etmeye çalışıyor. Genç kızın üstüne kar kütleleri düştüğünü ve kızın yaralandığı gören çevredeki vatandaşlarda hemen kızın yardımına koşuyor. Vatandaşlar tarafından yerden kaldırılan kız bir araçla hastaneye götürülüyor.

Öte yandan çevredekiler tarafından apar topar hastaneye kaldırılan gen kızın 19 yaşındaki Helin Kemaloğlu olduğu ve kolunda kırıklar olduğu, vücudunun çeşitli yerlerinde de ezilmeler olduğu öğrenildi.
Hastanede tedavi altına alınan genç kızın kolundan ameliyat edildi. Sağlık durumunun ise iyiye gittiği belirtildi.

Çatıdan başına kar kütlesi düşen genç kız o anı anlattı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir arkadaşıyla dershaneye gitmek üzere evden çıktığı sırada çatıdan üzerlerine onlarca kilo ağırlığında kar kütlesi düşen genç kız, dehşet anlarını anlattı.

Tatvan Özel Can Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından durumu iyiye giden 19 yaşındaki Helin Kemaloğlu'nun hastanedeki tedavisi sürüyor. Kız arkadaşıyla dershaneye gitmek üzere evden çıktığını anlatan Helin Kemaloğlu, binanın giriş kapısından yaklaşık 2 metre ilerledikten sonra bir anda üzerine onlarca kilo ağırlığındaki kar kütlesinin düştüğünü söyledi. Her şeyin bir anda geliştiğini anlatan Kemaloğlu şöyle konuştu: "Ne olduğu anlayamadım. Tek hatırladığım arkadaşımla dershaneye gitmek üzere evden çıktığımız sırada üzerimize sert bir cisim düştüğü ve bir anda yere çakıldığım. Zaten sonrasında baygınlık geçirdim, gerisini hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda kendimi hastanede buldum. Çok korkunç bir durumdu. Yani anlatılamaz. O yüzden yetkililerden bir daha böyle bir kaza yaşanmaması için önlem almalarını istiyorum."

Helin Kemaloğlu'nun doktoru Ortopedi Uzmanı Savaş Tunay da, vakanın hastaneye geldiği sırada durumunun iyi olmadığını söyledi. Hiç vakit kaybetmeden hastayı ameliyata aldıklarını anlatan Doktor Tunay şunları söyledi: "Vaka bize geldiği vakit başında kesikler vardı. Bu da muhtemelen kar kütleleri içindeki buzlardan dolayı olmuştur. Boyunda incimle, el bileğinde parçalı ve deprem olmuş bir kırık vardı. Her iki elinde yine el tarak kemiklerinde kırıklar oluşmuştu. Bunun yanında fiziki olarak da durumu çok iyi değildi. Ruhsal açıdan da çok iyi değildi durumu. Hemen ameliyata aldık. Gerekli müdahaleleri yaptık. Hastamızın sağlık durumu şu anda iyi. Birkaç güne taburcu edeceğiz. Ancak taburcu olduktan sonra psikolojik destek alması gerekiyor."

KAYNAK : İHA