AB'de hastane açan ilk sağlık grubu

Frankfurt’ta 1 Haziran’da hasta kabulüne başlayacak Dünyagöz’ün hedefi öncelikle Alman hastaları dünya kalitesinde sağlık hizmetiyle buluşturmak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2011 16:13 GÜNCELLEME 26.04.2011 16:13 Genel sağlık
AB'de hastane açan ilk sağlık grubu

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, “Almanya’dan sonra 2011 içinde İngiltere hastanemiz yolda. 2012’de Ukrayna ve Rusya hastanelerimiz de geliyor. Avrupalılar’ın gözlerini tedavi etmeye talibiz” dedi.

Göz sağlığı alanında Türkiye’de 11, yurt dışında ise 6 ayrı noktada faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk branş hastanesi unvanına sahip olan Dünyagöz Hastaneler Grubu, 15. yılını Almanya’da açmaya hazırlandığı tam teşekküllü hastane yatırımıyla kutluyor.

Swissotel’de düzenlenen basın toplantısında Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun 15 yılda göz sağlığı alanında elde ettiği başarılar ve büyüme hedeflerini anlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’daki ilk tam teşekküllü göz hastanesini 1 Haziran’da Frankfurt’ta açacaklarını söyledi. Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneleri’nin hastanecilik hizmetlerindeki başarısının aynı zamanda bilimsel ve akademik anlamda da güçlü uzman bir ekiple perçinlendiğini ifade etti.

Frankfurt’a 8 milyon Euro’luk yatırım

Kapıcıoğlu, Frankfurt Schaumainkai’da Mein Nehri kıyısında hizmete girecek hastanenin 8 milyon Euro’ya mal olduğunu belirtti. “Avrupa’nın gözüne bakmaya talibiz” diyen Kapıcıoğlu, Frankfurt Hastanesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Avrupa Birliği’nin kalbinde ilk kez bir Türk sağlık grubu tam teşekküllü hastane açıyor. 1 Haziran’da resmen hasta kabulüne başlıyoruz.

Almanya 82 milyon nüfusa sahip bir ülke. Frankfurt Hastanesi ile Almanlar başta olmak üzere tüm Avrupalılara hizmet vereceğiz. Günde 250 muayene, 50 ameliyat ve 70 lazer ameliyatı yapma kapasitesine sahip hastanemizde, Alman devlet sigortası kapsamında her türlü komplike göz ameliyatı yapılacak.

Kornea hastalarına umut olacak

Kapıcıoğlu, Frankfurt’ta açılacak hastanenin Türkiye’de kornea bekleyen 8 bin kişiye de umut ışığı olacağını belirtti. Kornea ithalatının 5 yıldır durdurulmuş olmasının Türkiye’de kornea sıkıntısının yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, “Frankfurt hastanemize ithal ettiğimiz kornealar ile Türkiye’de kornea bekleyen hastaları Almanya’ya götürüp nakil ameliyatını yapacağız. Hastaların Almanya hastanemize gelişleri tarafımızdan organize edilecek.” dedi.

Önümüzdeki 2 yıl içinde 61 milyon Euro’luk yatırım

Avrupa’daki yatırımlarının tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Eray Kapıcıoğlu öncelikle “2011 yılında Almanya dışında İngiltere Londra’da hastane açmayı planlıyoruz. 2012 de ise Rusya, Ukrayna ve Körfez bölgesinde hastane açma planımız bulunuyor.” diye konuştu.

Yurtdışı yatırımlarını hızlandıran Dünyagöz’ün Türkiye’de de yeni hastanelerle büyümeye devam edeceğini ifade eden Kapıcıoğlu, Mayıs ve Haziran ayında Adana ve Samsun’da yeni hastaneler açacaklarını İzmir, Konya, Bursa ve Erzurum başta olmak üzere 6 şehirde daha olmayı hedeflediklerini söyledi. Kapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2011’de yatırım planımızı 31 milyon euro, 2012 yatırım planımızı 30 milyon euro olarak yaptık. 2 yılda 1200 kişiye daha istihdam yaratacağız. Yatırımlarımızı tamamlayıp 2 yıl içerisinde halka açılacağız.”

15 yılda 250 bin yabancı hasta

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun 15 yılda Türkiye sağlık turizminin büyümesinde öncü kurumlardan biri olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nda bugüne dek 250 bin yabancı hastanın tedavi olduğunu, geçen yıl ise 25 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini belirtti. Kapıcoğlu 2011 sonunda 40 bin yabancı hasta hedeflediklerini sözlerine ekledi.

15 yılda 3 milyon 200 bin hastanın gözüne baktık

Toplantıda söz alan Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu ise Dünyagöz’ün 15 yılda elde ettiği başarısını gelişmeye açık olmasına ve bilimin geldiği en son noktayı tedavi hizmetlerine yansıtan birer kurum olmasına bağladı. Prof. Dr. Devranoğlu, “15 yılda Dünyagöz hastanelerinin kapısından toplam 3 milyon 200 bin hasta girdi, 350 bin hasta büyük göz ameliyatı, 400 bin hasta lazer ameliyatı oldu ve sağlığına kavuştu.” dedi.

Göz sağlığının 19 ayrı branşında 240 farklı tedavi yöntemi uyguladıklarını belirten Prof. Dr. Devranoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm teknolojik imkân ve cihazları sunan Dünyagöz Grubu, branşlaşmanın getirdiği özelliğiyle bilimsel ve akademik bir laboratuar niteliğinde. Hekimlerimizin dünya çapında uzmanlar, pek çoğu yurtdışındaki pek çok kongreye davet edilip kendi geliştirdikleri tedavi yöntemleri ile komplike göz tedavilerinin başarılı sonuçlarını anlatıyorlar.”

Türkiye’de 11 noktada 100 bin m2’lik kapalı alanda hizmet veriyoruz

Prof. Dr. Devranoğlu, “Kullandığımız tüm malzemeler ve cihazlar sağlıkta kalite standardı olarak kabul edilen Amerikan FDA onaylıdır. Hastalarımız ister SGK’lı olsun ister ücretli, ister yerli olsun ister yabancı, bizim için hastanın gelir durumu fark etmeksizin sunduğumuz kaliteli hizmet aynıdır.” dedi.

Prof. Dr. Devranoğlu, “100 bin m2’lik kapalı alanda hizmet veren, Türkiye’de 11 noktada merkezi bulunan bir hastaneler zinciriyiz. Herkesin kaliteli sağlık hizmeti alma hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle SGK ile de anlaşmamız bulunuyor. Ancak yurtdışından 25 bin yabancı hastayı her yıl tedavi etmemize rağmen şu anda günde 400 olan ameliyat kapasitemizin ancak 50 tanesini SGK’lı hastalar oluşturuyor.”

Kaliteden taviz faturayı kabartıyor

Prof. Dr. Devranoğlu, SGK’lı hastalardan fark almadan hizmet veren bazı küçük klinik ya da hastanelerde kullanılan kalitesiz malzemelerle, steril olmayan ortamlarda yapılan ameliyatlarda yaşanan komplikasyon ve vakaların artışına da dikkat çekti. Prof. Dr. Devranoğlu, “Göz, en komplike organlardan biridir ve ameliyatları da en ileri teknolojiyi gerektirmektedir.

Ameliyat masrafları çok yüksek olmasına rağmen, sadece SGK’nın verdiği düşük fiyatlarla bu ameliyatları steril ameliyathanelerde, kaliteli malzemelerle yapmak mümkün değil. Dünyagöz olarak biz burada alım gücümüzü ortaya koyuyoruz ve bu ameliyatları devletin yaptığı sınıflandırma kriterimize uygun fark ücreti ile kaliteden asla ödün vermeden hastalarımıza sunuyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Devranoğlu, önemli olanın hastanın SGK’sı ile gittiği ilk sağlık noktasında en güvenilir şekilde tedavi edilip sağlığına kavuşması olduğuna dikkat çekti.

Devranoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “SGK’nın az para verdiği ameliyatlarda malzeme kalitesi ve hijyen standardı gözetmeyen bazı merkezlere giden hastalar maalesef bir süre sonra doğru tedavi olamadıkları için hastalıkları nüksediyor ve hatta devlete ek bir mali yük getirecek daha büyük sorunlar taşıyan vakalar haline geliyorlar. Başına bu tip kötü sonuçlar gelen bu hastalar büyük kurumlara başvurarak çözüm arıyorlar. Bu kez de SGK’ya 2. ya da 3. kez fatura çıkıyor ve devletin harcadığı rakam artıyor.”

Toplantının sonunda göz hastalıkları tedavisi ve cerrahisi alanında dünya çapında başarılara imza atan uzman hekimlerden oluşan Dünyagöz Hastaneleri Medikal Konsey üyeleri, kendi branşlarında dünyada göz alanında gelişen son teknoloji ve tedavi yöntemleri ile Dünyagöz hastanelerinde gelinen son noktaları aktardı.