Derse serbest kıyafetle girdiler!

Edirne'de, Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2013 13:44 GÜNCELLEME 18.03.2013 13:44 GÜNCEL
Derse serbest kıyafetle girdiler!

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Edirne İl Temsilcisi Erdinç Dalgıç, AA muhabirine, Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yaptığı açıklamada, kamuda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin sendika olarak dava, itiraz ve başvuru sürecini başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl TBMM önünde kamuda serbest kıyafete ilişkin ''Başörtüsüne Özgürlük'' eylemi yaptıklarını hatırlatan Dalgıç, kamuda serbest kıyafet kullanılması için toplanan 12 milyon 300 bin imzanın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ulaştırıldığını ifade etti.

Dalgıç dava sürecinin tamamlanması ve karar alınana kadar eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Teknolojileri Öğretmeni Fatma Dalgıç da, Eğitim Bir-Sen'in kamuda serbest kıyafet kararını il genelinde kendisiyle birlikte bazı öğretmenlerin de uyguladığını söyledi.

Kamuda kıyafet yönetmeliğinin temel hak ve özgürlüklere dayandığını anlatan Dalgıç, Türkiye'de kılık kıyafet özgürlüğünün hukuka aykırı bir biçimde yürütüldüğünü iddia etti.

İnsanların şekilcilikten kurtulması gerektiğini ifade eden Dalgıç, şunları kaydetti: 

''Şekilcilikle değilde çocuklarımızla ilgilenmemiz gerekiyor. Onlar bizim önümüzde büyük bir toplum oluşturacakları için daha çok eğitim ve kişilikleriyle ilgilenmemiz gerekiyor. Şekilciliği bir kenara bıraktığımız zaman toplum olarak, devlet olarak ve millet olarak daha ileriye gideceğimizi düşünüyoruz. 

Çocuklarımızın eğitilmeye ihtiyacı var. Ama bizim kafalarımız öğretmen veya öğrenci olarak şekilcilikle uğraşmaya devam ederse bir yol kat edemeyeceğimizi düşünüyorum. Artık buna bir son vermek istiyoruz inşallah. Bundan sonra şekilcilikle değilde çocuklarımızın eğitimiyle uğraşmak istiyoruz.''

Kamuda serbest kıyafete bazı öğretmenlerin olumsuz, bazılarının ise olumlu baktığını kaydeden Dalgıç, ''Belkide çok uzun yıllardır dayatma yapıldığı için onların da gözlerinde bir aşinalık oluşmuş. Mutlaka eşarpsız gelinmelidir diye düşünüyorlar. Belkide onun için tepki gösteriyorlar. Empati yaptıkları zaman fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

KAYNAK : AA