Polis, tarihi kıyafetiyle trafiği denetledi

Ankara'da Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Osmanlı kıyafeti giyen polisler, Kızılay'da trafik uygulaması yaptı. Tarihi kıyafetli polisleri gören sürücüler ise olayı kamera şakası zannederek durmakta kararsız kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2013 12:44 GÜNCELLEME 08.04.2013 15:59 GÜNCEL
Polis, tarihi kıyafetiyle trafiği denetledi

Temsili kıyafetlerle sürücüleri durdurmakta zorlanan polislerin yardımına, güncel kıyafetli trafik polisleri yetişti. Kemer uygulamasının yapıldığı etkinlikte sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kızılay Metro'da Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. Yılında ‘Belge ve Fotoğraflarla Polis Tarihi' sergisinin açılışını yaptı. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, tarihi resimler göz doldurdu.

TARİHİ KIYAFETLERLE TRAFİK DENETİMİ

Açılışın ardından Osmanlı kıyafeti giyen polisler, Kızılay Meydanı'nda trafik uygulaması yaptı. Eski kıyafetlerle sürücüleri durdurmaya çalışan polis, zor anlar yaşadı. Osmanlı temalı kıyafetleri giyen polisin yardımına bulvarda görevli trafik polisi yetişti. Durdurulan araçtaki sürücüye emniyet kemeri taktığı için teşekkür eden eski polis, sürücünün belgelerini inceledi. Durdurulan bir ticari taksi şoförüne ise emniyet kemeri takmadığı için ceza kesip, kemer takması için uyarıda bulundu.

Otomobil şoförleri ise eski kıyafetli polisleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Osmanlı kıyafetli polisler daha sonra Güvenpark'ta devriye atıp alandan ayrıldı.

KAYNAK : CİHAN