İşte Dilan'ın molotof atma görüntüleri

1 Mayıs kutlamaları sırasında başından yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp'in, olaylar sırasında elinde molotofla çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2013 16:09 GÜNCELLEME 03.05.2013 17:28 GÜNCEL
İşte Dilan'ın molotof atma görüntüleri

Olaylarda yaralanan Meral Dönmez'in de daha önce katıldığı eylemler sırasında çekilen fotoğrafları basına dağıtıldı.

1 Mayıs'ta çıkan olaylar sırasında Tarlabaşı'nda başından yaralanan Dilan Alp'in, olaylar sırasında çekilen yeni görüntüleri ortaya çıktıç Emniyetin basına dağıttığı görüntülerde Alp'in elinde molotofkokteyli ile eyleme katıldığı görülüyor. Hastanede tedavisi süren ve durumunun iyiye gittiği belirtilen Dilan Alp'in 1995 doğumlu olduğu belirtildi. HDK bileşenlerinden Türkiye Gerçeği mensubu olduğu öğrenilen Dilan Alp'in olaylar sırasında polise taş, sopa ve sapan ile saldırıda bulunan ve sonrasında gözaltına alınan Söz Dergisi ve Türkiye Devrim Partisi mensupları ile birlikte hareket ettiği belirtildi. Dilan Alp'e yaralandıktan sonra örgüt mensuplarının sahip çıktığı öğrenilirken, örgüt içinde yakın zamanda faaliyet göstermeye başladığı ifade edildi.

Hastanede tedavisi süren Meral Dönmez'in ise (26) ise olaylar sırasında Okmeydanı'nda yaralandığı, pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmadığı ve halen müşahede altında tutulduğu belirtildi. DHKP-C terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği, öğrenilen Dönmez'in, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldığı, cezaevinde yaklaşık 1 yıl yattıktan sonra tahliye olduğu ortaya çıktı. Dönmez'in tahliyesinin ardından İstanbul Gençlik Federasyonu içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye devam ettiği, 2008 yılı içerisinde ise Kocaeli Gençlik Derneği içerisinde örgütsel faaliyetlerine başladığı ve Kocaeli'nde bulunduğu süre içerisinde örgüt adına birçok toplumsal eyleme katıldığı tespit edildi. Dönmez'in Yürüyüş Dergisi içerisinde de faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Dönmez'in, 3 Aralık 2011'de Kocaeli'nde Gençlik Federasyonu tarafından füze kalkanıyla ilgili sürdürülen çadır eylemine destek vermek amacıyla, geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa'da Zekeriya Yurdakul isimli polis memurunu şehit eden Sultan Işıklı'nın ablası Gülşah Işıklı ile birlikte gerçekleştirdikleri işgal eylemi nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Meral Dönmez'in, Gençlik Federasyonu'na 14 Mart 2013 günü yapılan operasyonda gözaltına alındığı ve sonrasında serbest bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan Meral Dönmez'in daha önce katıldığı eylemler sırasında çekilen fotoğrafları da basına dağıtıldı.

KAYNAK : İHA