Vali'den Reyhanlı patlaması ile ilgili açıklama

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen Mehmet G'nin Hatay'da gözaltına alındı. Mehmet G. yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2013 10:01 GÜNCELLEME 17.05.2013 16:38 GÜNCEL
Vali'den Reyhanlı patlaması ile ilgili açıklama

Reyhanlı' daki patlamaların 1 numaralı faili yakalandı. Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırılarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı öne sürülen Mehmet G'yi Hatay'da gözaltına aldığı ifade edildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, valilik bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, olayın asli ve tali faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından son derece kararlı şekilde yürütüldüğünü anlattı.

Lekesiz, "Bu çerçevede olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 8 tanesi bildiğiniz gibi yetkili adli makamlara sevk edilmiş, bunlardan şu ana kadar 4 tanesi tutuklanmıştır. İlimiz nüfusuna kayıtlı M.K, İ.D, A.M. ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine konulmuştur" dedi.

Yine Hatay nüfusuna kayıtlı 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsatan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Halen gözaltında bulunan 4 kişi daha vardı. Bu yine ilimiz nüfusuna kayıtlı olan M.G, Ö.Ö, A.E ve E.A ise bugün adli makamlara çıkarılacaktır. Güvenlik ve istihbarat ekiplerimizin son derece kararlı ve yoğun çalışmaları neticesinde dün gece 23.40 sıralarında olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz ilimiz nüfusuna kayıtlı M.G. ele geçirilmiştir.

SAMANDAĞ'A GİTMİŞLER

Eyleme karışan şahıslardan M.G, D.Ö ve Y.B'nin olayın asli faillerinden olduğunu değerlendiriyoruz. Eldeki tüm bilgi ve belgeler buna işaret ediyor. Bu 3 şahsın Suriye'ye geçmek üzere sınır ilçemiz olan Samandağ'a gittikleri, ancak denizden ve karadan alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları, birkaç gün arazide saklandıkları anlaşılmıştır. Ele geçirilen ve eldeki tüm bilgi, belgelerden olayın asli failleri olduğunu değerlendirdiğimiz M.G, ilimiz nüfusuna kayıtlıdır."

BU KİŞİLERİ SAKLAMAK SUÇ

Lekesiz, şunları kaydetti:

"Yine olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz D.Ö. ve Y.B. de ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, Suriye tarafına geçmedikleri değerlendirilmektedir. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın, korumanın terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık etmek olduğu unutulmamalıdır.''

BAŞKA ARANANLAR DA VAR

"3 istihbarat elemanının arandığı" yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Lekesiz, "Olayın asli failleri olarak aradığımız D.Ö. ve Y.B. Ancak olayın tali faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz başka arananlar da var" dedi.

3 TUTUKLAMA ÇIKTI

Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin adliyeye getirilen 4 zanlıdan 1'i savcılık tarafından serbest bırakıldı; diğer 3 zanlı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

KAYNAK : AA