CHP'li vekillerinde aralarında olduğu gruba müdahale

Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı grup polisin müdahalesiyle karşılaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2013 10:54 GÜNCELLEME 31.05.2013 10:58 GÜNCEL
CHP'li vekillerinde aralarında olduğu gruba müdahale

CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup biranda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.

Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. İl müdahaleden sonra çevik kuvvet polislerinin yorgunlukları objektiflere böyle yansıdı. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı.

KAYNAK : DHA