Provokatörler iş başındayken vatandaştan tepki

Ankara'da yapılan gösterilerde olayları provoke eden ve polise sapanla saldıranlar emniyet kameraları tarafından görüntülenirken, İstanbul Taksim'de ise bir kadın göstericilere tepki gösterdi ve "Bu temiz ülkeyi bir daha nasıl bulacaksınız?" diye sordu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2013 16:44 GÜNCELLEME 11.06.2013 18:02 GÜNCEL
Provokatörler iş başındayken vatandaştan tepki

Taksim'de eylem yapan göstericilere bir vatandaş tepki gösterdi. Göstercilere bağıran kadın, "Hangi yüzle dış ülkelerin yüzüne bakılacak? Yak yık, yak yık sürekli savaş, nereye kadar?" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren Taksim'de devam eden olaylar vatandaşı da canından bezdirdi. Taksim Meydanı'na çıkan bir kadın, göstericilere, "Yakıp yıkıldığı zaman bu tertemiz ülkeyi kim bulabilecek? Hangi yüzle dış ülkelerin yüzüne bakılacak? O kadar ülkelerle vizeler kaldırıldı. Yak yık, yak yık sürekli savaş. Ne yaptılar başka?" diyerek tepki gösterdi.

Konuşmasına devam etmek isteyen kadına, göstericilerden birisi konuşarak müdahale etmek isteyince, "Dur bir dakika, dinlemeyi de bil" dedi. Kısa sürede kadının yanına toplanan göstericilerin dikkatlice sinirlenen kadını dinlediği görüldü.

Kızılay'da Gezi Parkı protestoları öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar, Mobese kameraları tarafından görüntülendi. Olaylarda, bazı kişilerin, bir kadının oğlu yaşadığı halde, basın mensuplarına, 'bu kadının oğlu öldü' dediği tespit edildi.

Polis kameralarına, ayrıca, yanan araçları yağmalayan gruplar da yansıdı. Başka bir görüntüde ise ağaçların arkasına gizlenen göstericilerin polise sapanla saldırdığı görüldü.

Yaşanan protestoları görüntülemek için olay yerinde bulunan Habertürk Ankara Muhabiri Bedirhan Özyiğit'in yaralanma anı ve yaralayan kişi de kameraya yansıdı. Polisin müdahalesiyle alana yürüyen Özyiğit, bir kişinin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu yaralanıyor.

KAYNAK : CİHAN