CHP'li Ordu Belediye Başkanı'ndan ağaç katlimı

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Gezi parkı eylemlerine Ordu'da katılarak 'Doğa katliamına izin vermeyeceğiz' şeklinde açıklama yapmasından 2 hafta sonra Ordu Sahili Gezi ve Dinlenme parkı projesi kapsamında 50 yıllık ağaçları kestirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2013 14:27 GÜNCELLEME 17.06.2013 14:27 GÜNCEL
CHP'li Ordu Belediye Başkanı'ndan ağaç katlimı

Ordu Belediyesi tarafından sahile kurulacak olan çay bahçeleri için ağaçlar kesilmeye başlandı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Taksim'de yapılan eylemler için 'Doğa katliamı bizleri derinden üzmüştür. Yüreğimiz Taksim'de' şeklinde açıklamada bulunmuştu. Ağaçların yerine Kafeterya yapılarak özelleştirilecek.

Ordu Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan Kıyı Plaj ve Park Projesi kapsamında sahile kafeteryalar, oturma bankları, güneşlenmek için platformlar, soyunma kabinleri, tuvaletler, spor aletlerinin olacağı bir alan bulunacak.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından 'Ağaçları koruyacağız' diye başlanan projenin henüz başında ağaç kesilerek kafeteryalar için yer açıldı.

Ağaçlar önce iş makinesi yardımı ile yerinden sökülürken, ardından ise ağaç motoru ile parçalara ayrılarak kamyonlara yüklenip yakılmak için götürüldü.

Proje kapsamında kesilen ağaç sayısının artması beklenirken, 'Ordu'da kökünden sökülüp parçalanan ağaçların İstanbul Taksim'deki ağaçlar kadar değeri yok mu?' sorunu akıllara getirdi.

İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülüp başka yere taşınmasından sonra yapılan eylemlere tam destek veren Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, kıyı düzenlemesi ile ilgili düzenlediği bir toplantıda sahildeki hiçbir ağacın kesilmeyeceği sözünü vermişti.

1 Haziran günü Ordu'da yapılan Gezi parkı eylemine katılan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Diren Gezi Parkı. İstanbul Gezi parkında yapılan doğa katliamı bizleri derinden üzmüştür. Tüm Orduluları bekliyorum. Yüreğimiz Taksimde. Bizde Ordu'dan destek veriyoruz." dedi.

KAYNAK : ordunethaber.com