İşte TGB'nin tehdit gibi devrim yemini

1 Mayıs ve sonrasında Gezi Parkı eylemlerini işaret eden Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çağdaş Cengiz konuşması Gezi Parkı eylemlerinin aylar öncesinden planlandığına dair iddiaları güçlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2013 11:03 GÜNCELLEME 22.06.2013 11:37 GÜNCEL
İşte TGB'nin tehdit gibi devrim yemini

Gezi Parkı olaylarına ışık tutacak bir video daha ortaya çıktı. Görüntüler Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nden.. Tarihler 23 Nisan 2013'ü gösteriyor. Türkiye Gençlik Birliği Milli Merkez kurultayı yapılıyor. TGB, Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in Aydınlık grubuna bağlı bir birlik. Başkanı Çağdaş Cengiz ateşli bir konuşma yapıyor. Konuşmanın satır aralarında ise Gezi Parkı eylemlerinin sinyalleri var. Kürsüden salonda bulunanlara devrim çağrısı yapıyor.

A haber'de yer alan habere göre; Başkanı Çağdaş Cengiz barikatları yıkmaktan bahsediyor. Heyecanlı konuşmasının bir yerinde eylem planlarını anlatıyor. Tam da 1 Mayıs'ı ve sonrasında Gezi Parkı eylemlerini işaret ediyor.

KARŞISINDA KİM DURABİLİR Kİ?

Cengiz, "Bu gücün karşısında kim durabilir mi? Halkın bu örgütlü kuvvetinin karşısında durabilirler mi? Biz gençler Türkiye Gençlik Birliği olarak daha fazla inisiyatif istiyoruz. Daha fazla görev, daha fazla sorumluluk istiyoruz. Gençlerin bu tarihi dönemde çok daha fazla önde olacağı ve ileride olacağı, bu büyük kuvvetin süvari gücü olacağı bir gerçektir. Bu gerçeği görerek bu sorumluluğun bize verilmesini istiyoruz" diyor.

MAYIS AYI EYLEM AYIDIR

Çağdaş Cengiz, önlerinde önemli görevlerin olduğunu belirtiyor ve Mayıs ayı eylem ayıdır demekten sakınmıyor.

Cengiz hararetli konuşmasını şöyle sürdürüyor:

BÜYÜK EYLEMLER GELECEK

"Büyük görevler büyük sorumluluklar önümüzde birincisi 1 Mayıs emekçi bayramında Cumhuriyet hareketiyle Emek hareketini birleştirme noktasında en önemli somut eylemimizi gerçekleştireceğiz. İstanbul'da Taksim'de olacağız; Ankara'da da Tandoğan'da. Hep beraber bayraklarımızla emeğimize vatanımıza namusumuza sahip çıkacağız. Mayıs ayı eylem ayıdır. Büyük eylemler gelecek. Hepsinin planını programını yapıyoruz. 1 Mayıs'tan sonra da çok büyük bir yürüyüş bizi bekliyor. Dün onlar konuştu artık bizim günlerimiz geliyor. Biz konuşacağız. Milli Merkez'de büyük sorumlulukların olacağını zaten biliyoruz bu büyük eylemlerin sonunda varacağı nokta iktidardır."

SOL YUMRUKLAR HAVADA YEMİN

TGB Birliği Başkanı Cengiz, konuşmasını salonda bulunanlara sol yumruklar havada yemin ettirerek sona erdiriyor.

"Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye'yi kurana dek mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun."