Economist'ten İhsan Eliaçık makalesi

Economist dergisi, haberlerle ilgili kısa makalelerin toplandığı 'Charlemagne' bölümünde İstanbul'daki 'Gezi protestolarında' rol oynayan 'Anti-Kapitalist Müslümanlar'ı, ve liderleri İhsan Eliaçık'ı konu alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2013 10:18 GÜNCELLEME 19.07.2013 10:18 GÜNCEL
Economist'ten İhsan Eliaçık makalesi

Dergi, İhsan Eliaçık'ın "kirli sakalı, bol pantolonu, plastik terlikleri ve teşbihiyle tipik bir Müslüman olarak görülebileceğini" ama bunun "kesinlikle tersinin söz konusu olduğunu" söylüyor.

Economist'in makalesi şöyle devam ediyor:

İstanbul'un laik Beşiktaş semtinde öğrenciler, hippiler ve eşcinsellerle beraber iftarda orucunu açtıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ettiğinde alkışlandı.

Eliaçık'ın yüzü olduğu Anti-Kapitalist Müslümanlar, Erdoğan ve AKP iktidarında zenginleştiğini söyledikleri yeni İslami burjuvanın rüşvet, kibir ve gereksiz gösterişi olarak gördükleri duruma öfkeliler.

Eliaçık "İslam, sosyal hukuktan ibarettir; günde beş vakit namaz kılmak veya kadınların başlarını örtmesi gibi adetlerden değil. Kuralları basit: başkalarının canını yakma, çalma, yalan söyleme, yanlışın karşısında sessiz kalma ve doğaya saygılı ol." diyor.

Dergi ayrıca Eliaçık'ın Erdoğan tarafından yazdığı Twitter mesajlarından dolayı mahkemeye verildiğini de hatırlatıyor. (BBCTÜRKÇE)