Polisin en etkili silahı o olacak

Çevik Kuvvet polisi için 'Paintball' tüfekleri ile yeni bir dönem başladı. Emniyet yetkilileri, Gezi eylemlerinde büyük eleştiri alan biber gazının yerine, 'boyalı toplar'la hedeflerin vurulacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.08.2013 08:04 GÜNCELLEME 11.08.2013 08:32 GÜNCEL
Polisin en etkili silahı o olacak

Gezi Parkı eylemlerinde aşırı biber gazı kullanmakla eleştirilen çevik kuvvet timleri için yeni bir dönem başladı. "Paintball" tüfeklerinin yeni dönemde polisin en etkili silahı olacağı belirtildi.

50 METRE MENZİLLİ

İlk etapta alınan 10 adet Paintball tüfekler Ankara, İstanbul ve İzmir'de çevik kuvvet tarafından denenmeye başlandı. Yoğunluğu çok düşük gazlı ve boyalı ve darbe etkili top (mermi) atabilen Paintball tüfeklerin orantısız gaz kullanımının önüne de geçeceği belirtildi. Kuru hava ile çalışan tüfekler 30 ila 50 metre etkili menzil özelliğine sahip. Tüfeklerin şarjörü 200-400 arasında mermi kapasiteli olacağı açıklandı. 2-3 gram ağırlığında ve bilye şeklinde üç adet mühimmat (mermi) atabilen tüfekleri özel eğitimli çevik kuvvet polislerine emanet edileceğini belirten yetkililer, "Gazlı ve boyalı toplar kitlelerin arasına karışan provokatörlere dönük olup bel altına işaretleme ve durdurma amaçlı atılacak. Kesinlikle göğüs üzerine atılmayacak" dedi.