Güler'den saldırı ile ilgili ilk açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine saat 21.45 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre hasar meydana geldi. İçişleri Bakanı Güler, olay yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Güler, olayda ölü ya da yaralı olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2013 00:17 GÜNCELLEME 21.09.2013 00:30 GÜNCEL
Güler'den saldırı ile ilgili ilk açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, iki ayrı noktaya roketle saldırı yapıldığını ve iki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu söyledi. Yasadışı bir sol örgüte ait sözde bayrak bulunduğunu dile getiren Güler, bunun tespit işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin araçla kaçtıkları bilgisi bulunduğunu belirten Güler, yakalama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken; mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar mühimmatı ise patlamamış halde yerde bulundu. Polis çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Güler, olayın saat 21.30 sıralarında meydana geldiğini açıkladı. Saldırıdan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ek binasında Sosyal Hizmetler Dairesinin hizmet verdiği binanın üçüncü katına yapıldığını dile getiren Güler, ikinci saldırı noktasının ise polisevinin ön cephesine göre birinci katı, arka cephesine göre ise zemin katına yapıldığını belirtti.
İki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu dile getiren Güler, ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığını açıkladı.

İki saldırı gerçekleştiğini anlatan Güler, patlamamış bir roketatar mühimmatı bulunduğunu ifade etti. Ayrıca yasadışı sol örgütün sözde bayrağı da bulunduğunu vurgulayan Güler, bu yasadışı sol örgütün tespitine çalışıldığını anlattı. Güler, saldırıyı gerçekleştirenlerin muhtemelen araçla kaçtıklarını veya vadiye kaçtığı bilgisi olduğunu kaydetti.

Güler, "Tabi ki üzücü durum. Can kaybı olmaması teselli edicidir. Bütün ekipler gerekli tespitleri yapmaya çalışıyor. Fail ve failler en kısa zamanda yakalanacaktır." dedi.

KAYNAK : AA